Flere tusen uten strøm

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. januar 2024 | 11:42

Sludd, snø og kraftig vind har resultert i en rekke strømbrudd flere steder på Sørlandet  nyttårsaften og første nyttårsdag.

Vanskelige kjøreforhold på veiene og mye snø ute i terrenget gjør at det er krevende feilretting for mannskapene fra Glitre Nett, blir det opplyst i en pressemelding.

I underkant av 4000 kunder er uten strøm kl. 11.00 første nyttårsdag, og alt av tilgjengelige ressurser bidrar nå i feilrettingsarbeidet. Enkelte steder er det kommet vel en halv meter snø, og det er utfordrende for mannskapene å komme frem. Flere steder sperrer trær veiene og hindrer fremkommeligheten. Dette medfører at feilrettingsarbeidet vil kunne ta noe ekstra tid, heter det.

«Nyttårsaften var det rundt null grader flere steder langs kysten, og snøen som kom la seg tungt i trær og på ledningene. Dette var hovedårsaken til feilene i strømnettet. Det er meldt kaldere vær og mer snø fremover.»

– Vi kan dessverre ikke utelukke at vi får nye feil i strømnettet. Oppdager du trær som ligger over strømlinjene, eller ledninger som ligger på bakken, er det viktig å holde avstand og melde fra til Glitre Nett sin hjemmeside.

mest lest