Fersk måling: Ny nedtur for regjeringspartiene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. februar 2023 | 07:46

Ap og Sp sin samlet tilbakegang fra januar er på 3,2 prosentpoeng, ifølge en meningsmåling utført av Norstat for NRK og Aftenposten.

– Januar har vært tøff for folk. Det er prisvekst og renteøkning, folk merker dette godt i lommeboken. At frustrasjon og misnøye blir rettet mot dem som sitter i regjering og styrer, er naturlig, sier partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng til NRK.

Om Ap får 21,2 % i kommunevalget vil det være det dårligste lokalvalet til partiet noen gang med god margin. Mens nivået på stortingmålingen denne måneden (17,5 %) er det nestede laveste partiet har hatt hos NRK målingene. Bare slått av tidenes verste i desember, som var 17,1 prosent.

Kjersti Stenseng sier det er lenge til september, og hun håper velgere ser resultat av den politikken de leverer.

– Vi må iallfall være litt tålmodige i en tid med mange kriser oppå hverandre. Så håper jeg vi skal se resultat av den politikken vi leverer nå, både på renten og på prisveksten. Og så må vi ha fullt fokus på å synliggjøre de lokale kandidatene og sakene våre. Jeg har troen på det, det er lenge til september, sier hun.

Stenseng påpeker at det vil ta litt tid før tiltak virker, men hun håper på en bedring utover vinteren og våren, både for folk og Arbeiderpartiet.

Skjermbilde: NRK

INP (Industri- og næringspartiet) er størst av partiene som ikke er på Stortinget. Partiet meldte i går kveld at det slår seg sammen med Helsepartiet. Bak samlesøylen«andre» ligger flere andre småpartier. FNB har ifølge Norstat 1,0 % oppslutning og Pensjonistpartiet 0,6 %, de andre ligger lavere.

Forslag om momsfritak på mat får en kald skulder fra Støre: – Det er ikke en god løsning

mest lest