– Ikke snakk om at jeg legger ned Femund Lodge

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. februar 2023 | 04:34

Villmarksmannen Lars Monsen nekter å skrinlegge omstridt prosjekt.

Sørsamene i Engerdal kommune skal ha klaget over at Lars Monsen kjører utstyr og kunder med scooter opp til Volsjøen og Hansatjønn. Statsforvalteren i Innlandet satte dermed en stoppet for hans planer for Femund Lodge.

Det var i januar i fjor at Engerdal kommune ga Monsen medhold i sin søknad, som gjaldt frakt av utstyr/personell og gjester til Hanstjønna og Volsjøen, forbedring av en leir og oppkjøring av løyper for hundespann. Tillatelsen gjaldt tidsperioden 26. januar 2022 til 1. april 2024, for en snøskuter, og for inntil 16 turer per sesong.

Etter at reinbeitedistriktet Svahken Sjite klagde inn vedtaket for andre gang, ga Statsforvalteren i Innlandet i desember i fjor medhold i klagen, og satte med det en endelig stopp for Monsens søknad.

– Jeg ble nettopp nektet av Statsforvalteren å kjøre utstyr og kunder med scooter opp til Volsjøen og Hansatjønn, etter at sørsamene i Engerdal kommune klaget. Ikke snakk om at jeg legger ned Femund Lodge, slik noen kanskje ønsker. Tvert imot, for meg er dette motiverende! skriver Monsen i et brev til Engerdal kommune, ifølge avisa Østlendingen.

Les også: Raser mot Monsen: – Her bommer du igjen gitt

Programlederen og villmarksmannen ønsker nå å få politikerne på banen.

I en knapp kommentar til Østlendingen, sier Engerdal-ordfører Terje Langfloen (Samlingslista), at han vil etterkomme ønsket om et sånt møte.

Villmarksmannen vil at kommunen skal se på hvordan sørsamene og næringslivet i Elgå kan samarbeide, slik at begge kan ha inntjening om vinteren.

– Her må det handling til, ikke bare masse ord!, skriver Monsen i brevet.

Ny meningsmåling: Flertall for atomkraft i Norge

mest lest