Trump har overtaket på Biden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. juli 2023 | 05:52

Donald Trump har en betydelig ledelse over president Joe Biden i viktige vippestater på vei inn i presidentvalget i 2024, ifølge en meningsmåling.

En meningsmåling utført av Echelon Insights viser at 48 prosent av de i vippestatene sier at de definitivt eller sannsynligvis ville stemme på republikaneren som er favoritt i 2024, sammenlignet med 41 prosent som sa de ville støtte Biden skriver Newsweek.

Biden var i stand til å vinne valget i 2020 etter å ha snudd de viktige vippestatene Michigan, Wisconsin, Arizona, Pennsylvania og Georgia. Hvis demokraten har noe håp om å bli gjenvalgt til Det hvite hus neste år, må han beholde minst et flertall av vippestatene og flere andre stater han vant i 2020.

Ellers viser undersøkelsen at Biden så vidt vil slå Trump sammenlagt i 2024-valget når velgerne får velge mellom bare presidenten (45 prosent) og Trump (44 prosent).

Men når velgerne blir spurt om hvem de støtter mellom Trump, Biden og den progressive aktivisten og De grønnes kandidat Cornell West, så er Trump den foretrukne kandidaten blant de sannsynlige velgerne med 43 prosent, med Biden bak i 42 prosent, og West langt unna på tredjeplass på 4 prosent.

Når det brytes ytterligere ned til velgerne i vippestater, utvider Trump sin ledelse over Biden (48 til 40 prosent), med West som har støtte fra 3 prosent av svingstatvelgerne.

Da West bekreftet at han ville stille som presidentkandidat i 2024, var det antydninger om at han kunne ende opp med å påvirke resultatet av neste valg dramatisk ved å trekke velgere bort fra Biden.

Målingen ble gjennomført med 1020 sannsynlige velgere mellom 26. og 29. juni, med en feilmargin på +/- 3,9 prosent.

mest lest