Medvedev: – La oss gjøre livet til et mareritt for vestlige borger

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 15. juni 2024 | 21:13

Dmitrij Medvedev, tidligere president og nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, gir uttrykk for at Russland burde gjøre vestlige menneskers liv til et mareritt.

Han skrev et innlegg på Telegram der han sa at Russland burde skade alt som kan skades, og skremme Vesten med infrastrukturkollaps. Dette er et svar på en ny sanksjonspakke som påvirker den største børsen i Russland.

«La oss gjøre livet deres til et vanvittig mareritt, der de ikke kan skille den ville fiksjonen fra dagens virkelighet, den helvetes onde fra livets rutine,»

Dette utbasunerte den tidligere russiske presidenten på telegramkanalen sin, samtidig som han forklarte nøyaktig hvordan Den russiske føderasjonen skulle oppnå dette.

«Hver dag bør vi forsøke å skade de landene som har innført disse restriksjonene (sanksjonene) mot vårt land og alle våre borgere. Skade på alt som kan skades. Skade deres økonomier, deres institusjoner og deres herskere. Skade innbyggernes velferd. Deres tillit til fremtiden», skrev Medvedev.

Han fortsatte med å skrive at hvis Russland virkelig ønsker å oppnå dette, må det fortsette å finne de kritiske svakhetene i vestlige økonomier og angripe dem fra alle kanter.

«Å forårsake skade overalt, å lamme samfunnene og de offentlige institusjonene deres. Finne problemer i deres kritiske teknologier og ramme dem nådeløst. Bokstavelig talt ødelegge deres energi, industri, transport, bankvesen og sosiale tjenester. True dem med en nært forestående kollaps av all kritisk infrastruktur», tordnet den russiske eks-presidenten videre.

Bortsett fra atomvåpnene, sender vi alt

Men Medvedev skrev ikke bare om å gjøre inngrep i kritisk infrastruktur, han skrev også om trusler om krig eller levering av våpen til fiender av den vestlige verden. Disse truslene kom først fra Vladimir Putin, den russiske presidenten, etter at Ukraina har brukt amerikansk våpen på russisk territorium for å forsvare Kharkiv-regionen.

«Er de redde for å overlevere våpnene våre til den vestlige verdens fiender? Vi burde overlevere alle mulige våpen til dem, bortsett fra atomvåpen (enn så lenge)! Er de redde for anarki og en eksplosjon av kriminalitet i de store byene? Vi må hjelpe dem med å destabilisere de kommunale styresmaktene! Er de redde for krig i verdensrommet? Da vil de også få det. La alt stoppe opp, la alt gå galt, la alt gå til helvete!» utbasunerte nestlederen i det russiske sikkerhetsrådet videre.

Han fortsatte videre utover dette, og hevdet at Russland burde presentere «alle de verste natteskrekkene» i media og ikke skåne psyken i vestlige folks sinn.

«La dem skjelve i sine koselige hjem, la dem skjelve under teppene (…) Og ingen ettergivenhet overfor denne fienden! La dem få alt for å skade Russland fullt ut og så smertefullt som mulig! Alle kan delta i dette!» skrev han videre i innlegget, som han avsluttet med det gammeltestamentlige ordtaket «øye for øye, tann for tann».

Siste sanksjoner

Etter at den nye amerikanske sanksjonspakken tredde i kraft skrev Medvedev innlegget på telegramkanalen. Sanksjonspakken inkluderer den Moskva-baserte MOEX-børsen og Russlands nasjonale clearinghus, som styrer all valutahandel i landet.

På grunn av sanksjonspakken endret pengevekslerne raskt valutakursene, og de begynte å selge dollar for 200 rubler og kjøpe dem for 50 rubler. Kursen var omtrent 90 rubler så sent som tirsdag.

Imidlertid var den tidligere russiske presidentens tale på torsdag ikke den eneste hendelsen. Medvedev er kjent for sine aggressive uttalelser på sosiale medier, hvor han truer med å bruke atomvåpen og angripe europeiske byer. I Vesten blir hans ord imidlertid vanligvis sett på med en viss skepsis, og noen kommentatorer nevner også hans påståtte alkoholavhengighet.

mest lest