Igor Strelkov: – Ukraina lever et fredelig liv – Det må det bli en slutt på

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. september 2022 | 06:29

Tidligere forsvarsministeren i DPR, Igor Strelkov mener for å oppnå suksess, vil ikke 300 000 mann være nok. Han mener en million mobiliserte vil være nødvendig, ifølge apn.ru.

Strelkov, var blant de første russiske soldatene som dro over grensen til Ukraina i 2014. Han ble utnevnt til forsvarsminister i Donetsk.

– Ukraina lever et fredelig liv. Det må det bli en slutt på, sier Strelkov ifølge Pravda.

– Store ukrainske byer lever i bunn og grunn en fredelig livsstil, mens Kherson og Donetsk blir beskutt hver dag, og bærer på døde mennesker, sier han.

– Jeg håper at etter slike avgjørende handlinger som er tatt, vil denne situasjonen endre seg, og vi vil begynne å ramme hele Ukrainas infrastruktur. Da må de legge ned våpnene, sa Strelkov.

«Full mobilisering er ikke nødvendig, det er overflødig og vil være hardt for økonomien, det vil føre til kaos, til overbelastning. Men det vil være nødvendig å sende opptil en million soldater til fronten. Om halvannen måned kommer mobiliserte mennesker til fronten, de som er mest forberedt vil komme dit om to uker. Inntil da vil «fienden» ha en fordel. Da vil situasjonen bedre seg, men vi vil fortsatt ikke være i stand til å angripe effektivt. For å holde frontlinjen vil ikke 300 tusen mobilisert være nok. Ukrainas væpnede styrker vil ikke stoppe angrepene, så det er logisk å anta at flere sett med reservister vil være nødvendig for å beseire Ukraina.», sier Strelkov til apn.

Norsk politi blir nok en gang bedt om å legge seg flate for en fremmed dominanskultur

mest lest