Audun Lysbakken tar ikke gjenvalg som SV-leder

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. november 2022 | 08:54

Partileder i SV Audun Lysbakken varsler tirsdag morgen at han ikke kommer til å stille til gjenvalg som leder for partiet.

Det skriver han i et brev til partimedlemmene.

Her skriver han at han i elleve år har hatt æren av å få lede SV og at han er «ufattelig stolt» over å ha ledet et parti han tror så sterkt på og for tilliten han har fått av tusenvis av medlemmer og enda flere velgere, ifølge TV 2.

– Alt har sin tid, og nå er det riktig for meg å ta et steg tilbake og for partiet å velge en ny leder, skriver han.

Han skriver at det er hensynet til familien og mål om å få en roligere hverdag, som er årsaken.

– Jeg håper jeg har klart å være både en tilstedeværende pappa og en god partileder. Men det koster. For meg og for min partner, hun jeg deler liv og familie med. For et år siden fikk vi en liten datter. Hun har tre storesøsken, de to yngste av dem er ti og tolv. Vi har noen fine, men hektiske år foran oss. Jeg ønsker meg en roligere hverdag for familien min mens minsten er liten og storebror og storesøster fortsatt er barn. Skal vi få det, må det skje nå.

– Audun er en av norsk politikks aller beste. En kollega jeg har stor respekt for og virkelig verdsetter som politiker og venn, skriver statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til TV 2.

– Takk for samarbeidet, jeg vil savne ham som SV-leder, men vet at Audun vil forbli en viktig stemme i norsk samfunnsdebatt, legger han til.

Lysbakken holder pressemøte klokken 9.30.

Kritikk av FN-sjefens dyster klimaspådom: – Undergrave legitimiteten til forskningen

mest lest