Tengs-saken: Johny Vassbakk plukket opp haiker iført dameklær

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. november 2022 | 12:22

Drapstiltalte Johny Vassbakk (52) har inntatt vitneboksen.  Forsvareren hans sier han har gruet seg til å møte i retten.

På spørsmål fra dommeren om han kjente eller hadde møtt Birgitte Tengs tidligere, svarte Vassbakk tydelig:

– Nei. Jeg har aldri truffet henne, sier han.

Wassbak forklarte til retten om livet sitt i 1995. Det var mest kinoturer og bowling i Haugesund han drev med på fritiden. Han var også sjåfør for jenter i nærområdet.

Statsadvokaten leser at Vassbakk ved en anledning kjørte rundt og plukket opp folk mens han var iført dameklær.

– Jeg kan ikke erindre hvorfor, svarer Vassbakk på spørsmål om hvorfor han var iført bl.a. et skjørt.

Tiltalte er tidligere dømt for vold- og sedelighetssaker som aktoratet mener vil være relevante. Vassbakk innrømmet at han har gjort ting han ikke er stolt av.

Vassbakk mener han har levd hele livet med å bli uglesett og det har vært en stor påkjenning.

Aktoratets viktigste bevis i saken er en blodflekk som ble funnet på Birgitte Tengs’ strømpebukse. I denne blodflekken ble det funnet et Y-kromosom som kan tilhøre tiltalte. Forsvarerne til 52-åringen mener at DNA-treffet på Birgitte Tengs’ strømpebukse, kan ha blitt utsatt for kontaminasjon og forurensning, skriver NRK.

Ifølge Dagbladet gjennomførte politiet hemmelig ransaking av boligen i Skudeneshavn i forkant av pågripelsen i september i fjor.

Etter politiet ransakte boligen til Vasbakk, så monterte han opp et viltkamere, som automatisk tok bilder hver gang noen gikk inn i huset. Han plasserte også spikre på ulike steder i huset.

Knokkel-loftet braker sammen i full ufordragelighet

mest lest