Kan bli kaos i Oslo FrP: «Alle kjemper mot alle»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 23. november 2022 | 19:36

Det er Avisa Oslo som mener det kan bli «full kaos» på mandagens nominasjonsmøte.

«Tre kjemper om førsteplassen, fem om plass nummer to, mens seks Frp-ere vil stå som nummer tre på lista. Mandag er det duket for et Frp-nominasjonsmøte av de sjeldne,» skriver avisa.

I 2020 var det konflikt i Oslo FrP som endte med at dæværende fylkeslagsleder Geir Ugland Jacobsen ble ekskludert. Han er nå leder av Demokratene.

I september la nominasjonskomiteen i Oslo Frp frem sitt forslag til valgliste. Det er dette forslaget lokallagene nå kommer med motforslag til.

Avisa Oslo har funnet ut at det har kommet inn totalt 41 benkeforslag på de 19 øverste plassene på lista.

På de fire øverste plassene på liste, som også er de som er forhåndskumulerte og dermed ikke konkurranseutsatt – er det kommet inn 19 benkeforslag alene. Henning Holstad og Heidi Hanssen er foreslått som motkandidater til Lars Petter Solås, som er innstilt av nominasjonskomiteen på førsteplass.

Henning Holstad (71) er en av dem som har lansert seg selv om kandidat til førsteplassen.

– Det har gått åtte år hvor jeg har vært ute av politikken. I de to periodene har det bare gått nedover. Meningsmålingene viser ned mot fire prosent. Jeg er klar over at en stor del av Oslos befolkning som slett ikke liker meg, men jeg tror kanskje det er litt mer enn fire prosent som synes jeg er en ålreit fyr.

Christian Tybring-Gjedde bekrefter til Avisa Oslo at han støtter Holstads kandidatur.

I 2019 fikk FrP bare 5,3 prosent av stemmene i Oslo.

Dette var den opprinnelige innstillingen.

  1. Lars Petter Solås
  2. Thea Fredriksen
  3. Magnus Birkelund
  4. Julianne Ofstad
  5. Arne Rune Gjelsvik
  6. Maria Zähler
  7. Kjell Johansen
  8. Ombir Upadhyay
  9. Bjørn Revil
  10. Robin Bårdsen

Før møtet har Thea Fredriksen (20) av personlige årsaker trukket seg fra andreplassen. Dermed kjemper Heidi Hanssen, Maria Zähler, Arne-Rune Gjelsvik, Åge Ingebrigtsen, Magnus Birkelund og Henning Holstad om å bli nummer to på lista, skriver Avisa Oslo.

Også om tredjeplassen er det kamp.

Avisa Oslo politiske redaktør Erik Mosveen sier at han sjelden har hørt om noe lignende.

– Nominasjonsmøtet kan utvikle seg til kaos. Det at det har kommet inn 41 benkeforslag er et tydelig tegn på at lokallagene rundt om i Oslo er svært misfornøyde med listeforslaget, dette til tross for at listeforslaget er foreslått av en enstemmig nominasjonskomite sier han.

FrP har i denne perioden fire bystyrerepresentanter etter at eks-Folkets Parti-profil Bjørn Revil meldte overgang til FrP. Han er med å kjempe om femteplassen.

Geir Ugland Jacobsen utdyper sitt syn: – Alt som nå skjer har vært påtenkt og trolig planlagt i mange år (+)

mest lest