Får fattigdomsrefs: – Støre tok ikke poenget

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. november 2022 | 07:22

LO-topper ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skjerpe seg og innse at fattigdom ikke får flere ut i jobb.

– Vi får nok sende nok et brev til den mannen, sier leder Mimmi Kvisvik i LO-forbundet Fellesorganisasjonen (FO), som organiserer sosialarbeidere, til NTB.

Onsdag kveld kom hun med en tydelig beskjed til Støre fra talerstolen på LOs kartellkonferanse i Gol, men hun opplever ikke at Støre tok poenget.

– Det er ikke sånn at jo fattigere du er, jo raskere kommer du i jobb. Hvis du ikke får økonomien din til å gå rundt, er det vanskelig å finne krefter til kompetanseheving og omfattende jobbsøking, sier Kvisvik, som har jobbet 17 år med arbeidsinkludering, sa Mimmi Kvisvik.

– Når det er sånn at fattige heller står i kø for å få gratis mat før de ber om hjelp av det offentlige, da har det offentlige feilet, sa hun videre.

Les også: På bunn i internasjonal kåring

Martin Kvalvik, som er leder i NTL UNG og NTL Nav, tok også opp problemstillingen fra talerstolen

– For oss som jobber i Nav, er fattigdom og nød noe vi ser ofte. Men vi har aldri sett det omfanget vi ser nå. Jonas, dette er folkene våre. Dette er folk som vi i arbeiderbevegelsen er til for, folk som nå lever under uverdige forhold, sa han.

Han ba Støre vise forståelse, empati, og handlekraft.

Støre avviste han at regjeringen ikke forstår hvordan folk har det.

– Jeg kan bekrefte for deg at vi møter og hører de fortellingene vi også, og har forståelse for hva det er. Men jeg mener det fortsatt er veldig viktig å fortsette å jobbe for arbeidssporet, sa han.

Støre sier at regjeringen hele tiden må vurdere en ekstrainnsats for folk på sosialhjelp.

Verre og verre: Nå kun 15,4 prosent for Jonas Gahr Støre

mest lest