Biden-tweet latterliggjøres: – Totalt oppspinn

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 26/03/2023 | 22:22

USAs president Joe Biden latterliggjøres nok en gang etter at han publiserte et innlegg som hevdet at Republikanerne vil kutte offentlig utgifter knyttet til grensesikkerhet.

«Forslaget fra MAGA-republikanere vil kutte midler til grensesikkerhet – et trekk som kan tillate nesten 900 pund fentanyl inn i landet vårt,» tvitret presidenten.

«Vi trenger mer ressurser for å sikre grensen. Ikke mindre.», skrev han videre, i tweeten publisert med et bilde av seg selv som håndhilser på en grensevakt-offiser, som ble tatt fra hans første og eneste tur til grensen i El Paso, Texas, i januar.

Artikkelen fortsetter.

Nå blir han latterliggjort av republikanere, som fort plukket opp innlegget og brukte anledningen til å slå tilbake mot den stadig upopulære presidenten.

«Biden og demokratene blokkerte det republikanske forsøket på å ansette 18 000 grensepatruljeagenter. De ansatte 87 000 IRS-agenter i stedet.», skriver en.

«Det bildet er fra din eneste tur til grensen i dine 80 leveår.», skriver en annen.

I desember i fjor, etter nesten to år i embetet, sa presidenten at han ikke hadde besøkt grensen mellom USA og Mexico fordi «det er viktigere ting som skjer». På det tidspunktet hadde han allerede tatt 59 turer til sin hjemstat Delaware, skriver Fox News.

«Dette må være en parodi-tweet…», tvitrer tidligere pressesekretær til Donald Trump, Kayleigh McEnany.

«Totalt oppspinn. I ditt budsjettforslag for 2024 foreslår du milliarder i kutt til grensesikkerhetsoperasjoner og ICE. Forresten, det tok deg 80 år å ta det bildet.», skriver den republikanske representanten Andy Biggs.

Enkelte valgte å heller gå hardere til offensiven. Blant dem nyhetsanker og republikansk guvernørkandidat, Karen Lake.

«Vi mister en generasjon amerikanere til giften fra fentanyl fordi denne narren med vilje åpnet grensen vår for å la landet vårt bli invadert. Det blodet er på dine hender, Joe. Lukk grensen. Lukk munnen. Redd liv.», skrev hun.

Sjefen for den amerikanske grensepatruljen skrudde på alle varsellamper tidligere denne måneden i det han advarte at de ikke har operativ kontroll over den sørlige grensen til USA. Migrasjonsnivåene var på «krise»-nivåer noen steder, mente han.

Trump åpnet valgkampen i Texas: – Han er den eneste som kan gi oss landet tilbake

mest lest