Kleppelista klarte det

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30/03/2023 | 13:55

De hadde bare noen få uker på seg til å samle nok underskrifter til å stille til valg i Kristiansand og i Agder. Men dagen før fristen løper ut 31. mars forteller en stolt Vidar Kleppe at de er i mål – og vel så det.

Det er på Facebook idag at Kleppe slipper nyheter.

– Godtfolk! Jeg vil takke hver og en av dere for en fantastisk og varm støtte som gjør at den nye «Kleppelisa» for rettferdighet og likebehandling – nå kan stille til valg i kommune- og fylkestingsvalget i Agder og Kristiansand den 11. september, skriver han.

Kravet for å still var 300 underskrifter til kommunevalget og 500 til fylkesvalget. Men Vidar Kleppe og hans folk har klart å samle inn over 1000 underskrifter fra det han omtaler som «gode sørlendinger i by og bygd fra hav til hei»

– Jeg lover å stå på for folket 365 dager i året hver eneste dag i perioden 2023-2027. For husk at: Ingen sak er for liten – Ingen sak er for stor – for jeg vil alltid holde ord.

Artikkelen fortsetter.

Det var i begynnelsen av mars at konflikten innad i Norgesdemokratene kom til overflaten. Striden sto ifølge Kleppe om at partiet var «pro-Putin» mens han var for å støtte Ukraina. Kleppe ble fratatt rollen som nasjonal talsmann og senere ekskludert fra partiet.

Fra sentralt partihold har de hevdet at konflikten skyldes mangel på lojalitet fra Kleppes side mot sentralstyrets beslutninger.

Da hadde allerede de fire gjenværende bystyrerepresentantene for Norgesdemokratene erklært at de ville stille på en ny liste, som de døpte «Kleppelista».

Les også: Vidar Kleppe har bestemt at han ikke stiller for Norgesdemokratene: – Jeg orker ikke mer

Med litt over to uker igjen til fristen utløp, var det knapt med tid. Men lokalt har Kleppe stor støtte.

Han forteller til iNyheter at han personlig har samlet inn mange av underskriftene.

– Jeg har gått rundt på mange arbeidsplasser og presenterte meg. Og ingen har sagt nei. Mottakelsen har vært overveldende, sier han.

Kleppe har også stått på parkeringsplasser, og folk har kommet bort. Selv ordføreren i byen har satt seg på listen, kan Kleppe fortelle.

Han sier folk er «sjokkert» når de hører at han er kastet ut av partiet han selv stiftet i 2002.

– Jeg tror ikke Norgesdemokratene kommer inn med en eneste representant i Kristiansand, sier Kleppe til iNyheter.

Han lover å stå på i månedene fremover for å sanke stemmer og komme inn med en solid gruppe for Kleppelista til neste periode. Partikontoret har de mistet, men nå jobber Kleppe og folkene hans hardt for å sette seg på kartet lokalt nok en gang. I 2019 ble Demokratene byens tredje største parti og fikk over 13 prosent stemmene og ti representanter i bystyret.

Intern bråk gjorde at seks stykker skallet av, men de var fortsatt fire igjen inntil de nå ble ekskludert av sentralstyret i partiet 15. mars.

Kleppe om egen sorti: – Trist for Norge (+)

mest lest