Venstresidens gode gamle antisemittisme

Avatar photo
Publisert 1. januar 2024 | 21:11

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Dagens fremmarsj av antisemittisme blant venstre og islam er gammelt nytt.

Gammel-marxisten Hans F. Dahl, som ble kulturredaktør i Dagbladet på slutten av 70-tallet, anmeldte tv-produksjonen Holocaust, og sa den “var av elendig kvalitet, at det sto jødiske interesser bak, og at innholdet burde ses i sammenheng med forholdene i Midtøsten.”

Dette lyder jo kjent.

Dramaet “gikk Israels ærend i oponionssammenheng. ..En såpeopera…” Dette er drøye ord om en tragedie av dette omfang. Sjefen, mannen med “griskaill-stilen”, Arve Solstad, synes det var helt greit. Han syntes ikke Dagbladet skulle være for Jøde-vennlig, det passet ikke. Siden la han ved et utklipp fra New York Times (nettopp) som uttrykte de samme antisemittiske holdningene.

Dette ikke bare for å henge ut Dahl som ofte ble fremstilt som et hyggelig menneske men mer for å vise kontinuiteten i hatet og fiendskapet på venstresiden. Dahl likte å fremstå som en ekspert på Quisling med sympatiske holdepunkter. Det gir jo mening i forhold til venstresidens antisemittisme.

Venstresiden har alltid strebet etter utopia. Grekerne var de første, med Platon og Sokrates i spissen, som ville ha slutt på ditt og mitt, gjerdestolper og grenser. Man skulle dele alt inklusive kvinner og barn. Aristoteles tvilte, siden all erfaring viste at ingen krangler mer enn de som deler ting mellom seg.

Siden var det Jesus som oppfordret til å gi bort sine eiendeler. Vel å merke ikke andres, slik sosialistene ivrer for. Han sa heller ikke at penger er roten til alt ondt, men at LYSTEN på penger var ille. Utopia blomstret videre etter at Colombus kom hjem med historier om nakne indianere som delte ut villig alt de hadde. Heller ikke dette viste seg å holde stikk.

Alle disse fantasiene kunne bare oppstå hvor eiendomsretten sto sterkt, nemlig i Europa. Neste fase var Marx som – inspirert av Darwin – hevdet at kommunismen er en naturlov på samme måte som evolusjonen dominerer utviklingen av alt liv. Kapitalkreftene ville utnytte arbeiderne til en slik grad at de ville gjøre revolusjon.

Marx – selv en særlig usympatisk og urenslig type – postulerte en rekke spådommer som alle viste seg å være feil, ikke ulik dagens klimaaktivister. Den største feilen var at kommunistene, i motsetning til sann vitenskap, ikke aksepterte kritikk og havnet dermed i grøfta. Det samme vil dagens utopiske drømmer om et klimastyrt mangfold.

Den nye utopien er en blanding av venstresiden og islamistene, til tross for at de åpenbart tilsynelatende er diametralt motsatte. Deri ligger vårt håp. En langvarig ulovlig migrasjon har ført utallige antisemitter til landene i Europa som nå våger seg ut sammen med venstresiden med krav om utslettelse av staten Israel og dermed utryddelse av jødene.

mest lest