Baldwin siktet for drap

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. februar 2023 | 02:55

Etter måneder med spekulasjoner har Alec Baldwin blitt tiltalt. Han nekter ansvar for fotografens død.

Den amerikanske skuespilleren Alec Baldwin er siktet for drapet på filmfotograf Halyna Hutchins, som ble skutt og drept under innspillingen av filmen «Rust» i 2021, ifølge talsperson for statsadvokatkontoret i New Mexico.

Hanna Gutierrez-Reed, som var ansvarlig for våpen på settet, er også siktet for drap.

Tidligere denne måneden sa statsadvokat Mary Carmack-Altwies at hun ville tiltale Alex Baldwin innen utgangen av måneden.

Før det hadde det vært spekulasjoner i flere måneder om at hun hadde samlet nok bevis til å sikte Baldwin.

Hun mener Baldwin viste en kriminell grad av likegyldighet til sikkerheten på settet da en revolver han øvde på med avfyrte skudd som drepte Hutchins.

Baldwin selv har benektet at han er ansvarlig for fotografens død. Han sier at han tok tak i revolveren, men ikke trakk i avtrekkeren.

Han sa at det var jobben til Gutierrez-Reed og andre våpenfagfolk å sørge for at våpenet ikke var ladd.

Hun som hadde ansvaret for våpenet sa at hun sjekket at det ikke satte ekte patroner i revolveren. Hun overlot deretter revolveren til assisterende direktør Dave Halls.

Halls ga deretter revolveren til Baldwin og fortalte ham at det var en «kald pistol» – noe som betyr at den ikke inneholdt ekte patroner.

Dave Halls ble siktet for en mindre forseelse, men har inngått et forlik.

13. desember vitnet Dave Hall for New Mexico Bureau of Occupational Safety. Han sa at Gutierrez-Reed ga våpenet til Baldwin, og at han aldri hadde sagt at det var en «kald pistol».

Filmindustriens sikkerhetsregler instruerer skuespillere til alltid å anta at et våpen er lastet med såkalt blank ammunisjon.

Ekte ammunisjon er strengt forbudt på filmsett.

Mange elbileiere er skuffet over rekkevidden om vinteren

mest lest