Mark Zuckerbergs unnskyldning under høringen i Senatet: – Er lei for alt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. februar 2024 | 07:04

Meta-sjef Mark Zuckerbergs kom med unnskyldning til foreldrene til ofrene for overgrep mot barn på nettet under en kongresshøring onsdag.

Det var «for lite, for sent,» ifølge en av delstatens statsadvokat som saksøker den sosiale mediegiganten, skriver New York Post.

Onsdag måtte topplederne i selskaper som Meta, TikTok og X stå til rette for spørsmål fra den amerikanske justiskomiteen angående tiltakene de har iverksatt for å beskytte de mest unge brukerne.

Men Meta ble viet mest oppmerksomhet under høringen. Zuckerberg ble grillet i timevis av Senatets lovgivere.

Statsadvokaten i New Mexico har reist søksmål mot Meta for å utsette barn for vokseninnhold og påståtte overgripere mot barn. Onsdag var vedkommende på Capitol Hill da den angrende Zuckerberg kom med sin beklagelse til foreldrene og sa at han var «lei for alt dere har vært gjennom».

– Zuckerberg har flere ganger tidligere møtt for Kongressen, han har flere ganger tidligere gitt forsikringer om sikkerheten på plattformene sine, sa Torrez til The Post. «Det virker som om så snart rampelyset falmer, går de rett tilbake til å drive som vanlig.»

Senatorene fra Republikanerne, inkludert Josh Hawley, Ted Cruz og Lindsey Graham, avviste alle Metas påståtte sikkerhetstiltak som ineffektive under intense utvekslinger med Zuckerberg.

Zuckerberg overrasket tilhørerne ved å reise seg fra podiet sitt og snakke direkte til publikum, fortalte foreldrene at «ingen burde oppleve det deres familier har lidd.» Han la til at selskapet hans jobber for at slikt aldri skal skje igjen.

Tidligere vitnet Zuckerberg om at selskapet hans hadde brukt 5 milliarder dollar på sikkerhet i fjor.

– Hva i helvete tenkte du på? spurte den republikanske senatoren Ted Cruz, mens han viste han en Instagram-melding som advarer brukere om at de kan være i ferd med å se overgrepsmateriale mot barn, men som spør om de ønsker å «se resultatene likevel».

mest lest