Comer: Archer-vitnemål bekrefter «løgn» fra Biden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. august 2023 | 09:53

– Joe Biden var «merkevaren» som sønnen solgte over hele verden for å berike Biden-familien, sier Comer.

James Comer, leder for kontrollkomiteen i Representantenes hus, sier at Devon Archer bekreftet i sin opptreden mandag at president Biden «løy til det amerikanske folket da han sa at han ikke hadde kjennskap til sønnens forretningsforbindelser og ikke var involvert».

Comers kommentarer kommer etter at Archer, en tidligere forretningsforbindelse og mangeårig venn av Hunter Biden, satt i timevis foran kontrollkomiteen i Representantenes hus i en høring bak lukkede dører mandag, skriver Fox News.

Archer sa at Hunter satte sin far, daværende visepresident Joe Biden, på høyttalertelefon mens han møtte forretningspartnere minst 20 ganger. Archer beskrev hvordan Joe Biden ble satt på telefonen for å selge «merkevaren».

– Joe Biden var «merkevaren» som sønnen solgte over hele verden for å berike Biden-familien, sier Comer. «Da Joe Biden var visepresident i USA, deltok han på Hunter Bidens middager med sine utenlandske forretningsforbindelser personlig eller via høyttalertelefon over 20 ganger.»

– Da Burismas eier ble utsatt for press fra den ukrainske påtalemyndigheten som etterforsket selskapet for korrupsjon, vitnet Archer om at Burisma-ledere ba Hunter om å ‘ringe DC’ etter et styremøte i Burisma i Dubai, fortsatte Comer.

– Hvorfor løy Joe Biden til det amerikanske folket om familiens forretningsforbindelser og hans engasjement? spurte han.

«Det reiser spørsmålet hva annet han skjuler for det amerikanske folket.»

Comer sa at House Committee on Oversight and Accountability «vil fortsette å følge Bidens pengespor og intervjue vitner for å avgjøre om utenlandske aktører målrettet Bidens.

President Biden er kompromittert og korrupt, og vår nasjonale sikkerhet er truet, hevder Comer.

mest lest