Trump leder suverent

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. august 2023 | 09:00

En en måned etter den første debatten i det republikanske primærvalget, øker Trumps dominans av feltet for hver meningsmåling.

Mandag viste den første 2024-målingen fra New York Times og Siena College at Trump hadde 54 prosent oppslutning. Hans nærmeste utfordrer, Ron DeSantis, lå på 17 prosent. Ingen andre – inkludert Mike Pence, Tim Scott og Nikki Haley – var høyere enn 3%.

Målingen viser at Trump leder stort sett uansett hva slags velgerkategorier det er snakk om blant republikanere.

Trump leder solid blant både menn og kvinner, blant unge og eldre velgere, blant konservative og moderate, og både blant velgere som har høyere utdanning og som ikke har det, og blant velgere både i byer, forsteder og i distriktene, ifølge The New York Times.

Trump står fortsatt svært sterkt blant republikanske velgere til tross for en rekke rettsprosesser mot ham. Han er blant annet tiltalt for ulovlig å ha beholdt flere hundre hemmeligstemplede dokumenter på sin  eiendom Mar-a-Lago i Florida, etter at han gikk av som president.

På vei til rettssak i primærvalget nekter Trump for å ha gjort noe galt og hevder det er politisk forfølgelse.

Trump krever republikansk støtte for å stille Joe Biden for riksrett på grunn av korrupsjonsanklager mot Hunter Biden.

– Enhver republikaner som ikke handler på demokratenes svindel, bør umiddelbart bli innsatt og komme seg ut, sa Trump på et valgmøte i Erie i Pennsylvania lørdag.

mest lest