Fantastiske nye bilder produsert av Hubble og James Webb-teleskopet som viser frem Phantom Galaksen, en spiral av solsystemer 32 millioner lysår unna jorden.
Galaksen ligger i stjernebildet Fiskene, ifølge European Space Agency, som samarbeider med NASA om både Hubble og James Webb-teleskopet.
Phantom galaksen, kjent som M74, er en slags spiralgalakse, som en «grand design spiral.» Det betyr at den har veldefinerte spiralarmer, synlig svingete ut fra midten i de nylig utgitte bildene.
Bildene ble opprettet ved hjelp av data fra både Hubble og Webb-teleskopet. Webb oppdaget «delikate filamenter av gass og støv» i galaksens spiralarmer, ifølge ESA. Bildene gir også et klart blikk på atomstjerneklyngen i galaksens sentrum, uten gass.
Ifølge ESA brukte Webb-teleskopet Mid-InfraRed Instrument (MIRI) til å undersøke galaksen som en del av et prosjekt for å forstå de tidligste fasene av stjernedannelse.
Mens Webb er best til å observere infrarøde bølgelengder av lys, har Hubble spesielt skarp visjon på ultrafiolette og synlige bølgelengder, ifølge byrået. Dette tillot det å avsløre spesielt lyse områder av stjernedannelse, kjent som HII-regioner, i Phantom Galakse-bildene.
NASA ga ut Webbs første høyoppløselige bilder i juli. Teleskopet er større enn Hubble og er i stand til å observere ekstremt fjerne galakser, slik at forskere kan lære om tidlig stjernedannelse. Hubble går i bane rundt jorden, men Webb går i bane rundt solen, ifølge CNN.


NAF: – Uten strømstøtte hadde ladingen av elbilen blitt rådyr