I fjor spiste vi over 50 kilo kjøtt per person, ifølge Nationen.
Det samlede kjøttforbruket økte med 6 prosent i fjor, viser tall fra Animalia i rapporten Kjøttets tilstand. Svin og kylling tar markedsandeler, men forbruket av alle kjøttslag økte under pandemiåret.
Ifølge rapportforfatterne, må kjøttforbruket i 2021 må ses i lys av at dette var et uvanlig år på grunn av koronasituasjonen. Det er forbruket av hvitt kjøtt som økes mest, som er en dobling på 20 år. Økningen var på 9,5 prosent, som tilsvarer et forbruk på 11,5 kilo per innbygger.
Rødt kjøtt, inkludert svinekjøtt, sto for 76 prosent av kjøttinntaket til nordmenn.
Les også: Veganprodukter: Har ikke de næringsstoffene du tror
Norsk institutt for bioøkonomi beregner kjøttforbruket til 54,9 kilo per innbygger. Det tilsvarer et kjøttforbruk på om lag 150 gram om dagen, som tilsvarer om lag to wienerpølser.
Kjøttforbruket i Norge er likevel lavere enn mange andre vestlige land. Ifølge tall fra 2019 har Norge det laveste forbruket i Norden og betydelig lavere enn Spania og USA.