Forsøk på kidnappe Nancy Pelosi: – Jeg er sønderknust og traumatisert

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. november 2022 | 03:10

En mann er siktet for å ha forsøkt å kidnappe den amerikanske politikeren Nancy Pelosi og for å ha angrepet ektemannen.

42-åringen er tiltalt for å ha brutt seg inn i parets hjem i San Francisco tidlig fredag og angrepet Paul Pelosi (82) med en hammer.

Han hadde lett etter toppdemokraten og skal ha ropt «hvor er Nancy?» mens han var inne på eiendommen. Men Pelosi, var på den andre siden av landet på den tiden.

Saken er under etterforskning, men politiet sier det ikke var en tilfeldig handling.

Justisdepartementet har siktet den mistenkte, David DePape, for to brudd på føderal lov. Siktelsen inkluderte ett tilfelle av overgrep mot et familiemedlem av en amerikansk tjenestemann som gjengjeldelse for utførelsen av deres plikter, som har en maksimal strafferamme på 30 år, ifølge BBC News.

Han er i tillegg siktet for forsøket på kidnapping av Nancy Pelosi, som har en maksimumsstraff på 20 år.

Angrepet ut til å være «politisk motivert, ifølge statsadvokaten i San Francisco.

Les også: Pelosi: Ulovlige innvandrere må bo i Florida for å «plukke avlingene her nede»

Den mistenkte hadde en Taperull, tau, en annen hammer og strips da han ble arrestert, sa justisdepartementet. Han hadde planlagt å holde Nancy Pelosi som gissel og skulle knuse «kneskålene hennes» hvis hun «løy» for ham, ifølge rettsdokumenter.

Han fortalte også politiet at hvis Pelosi ble skadet, ville hun ha måttet bruke rullestol for å komme inn i Kongressen, noe som ville sende en melding til andre politikere.

Pelosi var i Washington DC, men fløy tilbake for å se mannen sin på sykehus, hvor han gjennomgikk en vellykket operasjon for et kraniebrudd og skader på hendene og høyre arm.

– Våre barn, våre barnebarn og jeg er sønderknust og traumatisert av det livstruende angrepet, sa Pelosi i en uttalelse i helgen.

Toppolitiker melder seg ut av Democratic Party: – Er drevet av feig wokehet

mest lest