PBD konfronterer DeSantis med «skospekulasjon»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 1. november 2023 | 15:05

Har presidentkanddat Ron DeSantis innleggssåler for å virke høyere? Ja, mener mange. På sosiale medier har spekulasjonene gått i månedsvis. Denn uken ble han konfrontert direkte av milliardær og podkastvert Patrick Bet-David.

DeSantis avviste spekulasjonen. «Dette er standard sko,» sa han om cowboystøvlene. Men ekspertene er av en annen mening.

«5 -11» (5 feet, 11 inches=180 cm) svarte DeSantis raskt da han ble spurt hvor høy han var.

På sosiale medier har folk lenge kommentert at skoene og gangen til DeSantis ser rart ut.

Og nå har Politico spurt ekspert på sko om deres mening.

«Jeg har jobbet med disse politikerne mange ganger,» sa Houston-støvelprodusenten Zephan Parker til Politico. «Jeg har hjulpet dem med løftene deres. [DeSantis] har på seg løft (hæler); det er ingen tvil.»

Ifølge Parkers analyse av DeSantis sine støvler, er effekten den samme som å ha på seg «fem-tommers stiletter». En giveaway, sa han, er den ekstremt brede toppen av DeSantis sine støvler, som ville tillate kandidaten å skli inn ekstra hæler.

Austin-støvelprodusenten Graham Ebner påpekte også det åpenbare slingringsrommet DeSantis har i støvelens «tåfjær», området der en brukers tær krøller seg sammen. Ebner sa at det ikke ville være fornuftig for støvlene å ha så mye plass «med mindre hælene ble løftet dramatisk.»

Konsensus strekker seg utover Texas. London-skomaker Nicholas Templeman bemerket at den bredeste delen av en sko vanligvis er mot fronten, der puten på ens fot hviler på bakken, men at DeSantiss fot ser bredest ut i midten av støvelen. «Hvis du setter lifter inne i et par ferdige støvler, kommer du til å sette forsiden av foten din midt på støvelen, som ikke er formet for den bredeste delen av foten din,» sa Templeman. «Dette vil presse ut læret og få det til å henge over støvelen.»

Ekspertene estimerer at de skjulte innleggshælene gir DeSantis en ekstra høyde på omlag 4 cm. Ingen president siden Jimmie Carter har vært under 6 feet (183 cm).

mest lest