Ukraina: 4 drepte og 92 skadet under missilangrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. januar 2024 | 10:53

Tirsdag våknet Ukraina til nok et russisk missilangrep mot blant annet Kyiv og Kharkiv.

Lokale myndigheter oppdaterer fortløpende antall døde og skadde.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, opplyser i et innlegg på X at så langt er det bekreftet at 4 personer er drept og 92 skadet.

– Redningsoperasjoner i kjølvannet av en annen russisk angrep fortsetter. Samtlige tjenester er aktive, med mer enn 500 redningspersonell fra Statens nødetater, kommunale tjenester, energiarbeidere og politi, skriver Zelenskyj, og fortsetter:

– Kyiv, Kyiv-regionen og Kharkiv. Per nå er 92 personer rapportert skadet. De mottar alle assistanse. Dessverre har fire personer blitt drept. Mine kondolanser går til deres familier og nærmeste.

– Våre luftforsvarssoldater har gjort en utrolig jobb de siste tre dagene. Siden 31. desember har russiske enheter allerede avfyrt 170 «Shahed»-droner og dusinvis av missiler av ulike typer. Flertallet av dem rettet seg mot sivil infrastruktur. Jeg er takknemlig for alle våre partnere som hjelper oss med å styrke luftskjoldet vårt. Dette hjelper hver dag og natt med å redde hundrevis av liv som ville gått tapt hvis vi ikke hadde hatt «Patriots» og andre forsvarssystemer.

– I år vil vi fortsette å samarbeide med alle rundt om i verden som verdsetter livet for å styrke luftskjoldet vårt og holde Russland ansvarlig for alt det har gjort. Den terroriststaten må føle konsekvensene av sine handlinger, avslutter den ukrainske presidenten i sitt innlegg.

mest lest