DeSantis sier nei: Veto mot lovforslag

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. mars 2024 | 07:13

Florida guvernør Ron DeSantis har lagt ned veto mot et lovforslag som ville ha forbudt sosiale medier for personer under 16 år.

Ifølge Politico har DeSantis antydet sterkt i flere uker at han ikke var enig i lovgivningen og ville nedlegge veto. Han har påpekte nødvendigheten av forbedringer i lovforslaget som ble vedtatt av delstatsforsamlingen.

– Det er viktig å beskytte barn mot skader knyttet til sosiale medier, men det er også viktig å støtte opp om foreldres rettigheter og sikre voksne mulighet til delta anonymt i ordskiftet, skrev DeSantis i en melding på X.

Den republikanske guvernøren understreket at det pågikk arbeid med et nytt forslag fra lovgiverne, som skulle adressere bekymringer knyttet til personvern og foreldres rettigheter.

– Jeg forventer at det nye lovforslaget vil anerkjenne disse prioritetene og snart bli signert til lov.

Floridas lovforslag hadde til hensikt å pålegge visse sosiale medieplattformer å nekte personer under 16 år å opprette kontoer, og de ville vært pålagt å benytte seg av en tredjepart for aldersverifisering. Selv om andre stater har sett på lignende tiltak, hadde Florida som mål å være mer streng ved å ikke gi foreldre muligheten til å tillate barna sine å unngå den potensielle lovgivningen.

Ifølge Reuters erklærte DeSantis forrige uke at han anså sosiale medier som skadelige for barn, men at foreldre «kunne føre tilsyn», og han var skeptisk til en politikk som ville gå imot foreldrenes beslutninger.

mest lest