Revolusjonerende menstruasjons-journalistikk i NRK

Avatar photo
Arnt Folgerø
Tidligere journalist
Publisert 2. juni 2023 | 14:03

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Og dette betaler vi for.

I det politisk korrekte ytringsspennet mellom det som er ”lov” og ikke ”lov” å si, i et ytringsrom der det meste av kroppslighet omtales som naturlig, og der man i frihetens navn har åpnet for fri verbalisering av alskens kroppsfenomener, skulle man tro at kvinners menstruasjon var blitt et hverdagslig problem. Men, ifølge statskanalen NRK, er det fortsatt store milepæler som må nås og passeres også på dette området. 

Triatlon-utøver Emma Pallant-Brownes åpenhjertige beskrivelse på nettet av hvordan det er å konkurrere, samtidig med at hun har menstruasjon, har fått 40.000 liker-klikk og over 1.500 kommentarer på nettet, ifølge NRK. Pallant-Browne ser nå på det å ha menstruasjon, mens hun konkurrerer, som noe vakkert. Jo flere barrierer vi kan bryte gjennom, jo bedre, skriver hun på nettet. 

Den norske landslagstreneren i triatlon, Henriette Mero, sier at åpenheten til Pallant- Browne er kjempeviktig.

Det var det internasjonale triatlonforbundet som på nettet delte bildet av Pallant-Brownes menstruasjonsflekk på svømmedrakten. 

«Jeg synes det var kúlt at hun tok saken i egne hender. Hvorfor skal man skamme seg for det,» sier Mero til NRK. Hun synes det er synd at menstruasjonen skal skjules.

«Det er ingenting som er mer naturlig. Pallant-Browne er et veldig godt forbilde som står fram og sier at menstruasjon er naturlig, og at dette godt kan skje under konkurranse,» fortsetter Mero hun til statskanalen, der det faktisk ikke er hver dag at de kan legge fram slike revolusjonerende nyheter.

Men det er et slikt ambisiøst, journalistiske mål statskanalen strever for å virkeliggjøre, med over seks milliarder skattekroner i ryggen. For en utenforstående kan det virke som om NRK er på god vei til å nå målet, godt hjulpet av pionerjournalister som Christian Grieg Sander. Han er antagelig en av de unge lovende som er med på å bringe statskanalen mot stadig nye journalistiske høyder…   

mest lest