Nye opplysninger i Moxnes-saken

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 2. juli 2023 | 21:03

Ny informasjon i historien kommer på rullende bånd i saken som har utviklet seg til å være særdeles dårlige nyheter for Bjørnar Moxnes og partiet Rødt.

Først lot nok folk flest la tvilen komme til gode, men etter hvert som nye opplysninger har kommet på banen, har det vist seg at Moxnes både har stjålet med forsett og deretter løyet om hendelsesforløpet.

De siste opplysningene er at Moxnes først åpnet glidelåsen, puttet så brillene i lommen og deretter lukket igjen glidelåsen.

Det opplyser en anonym kilde til Aftenposten. Avisen kjenner til kildens identitet.

At Moxnes bevisst har forsøkt å stjålet brillene, har han selv innrømmet ved å akseptere forelegget fra politiet på 3 000 kroner.

Forelegget kom etter at politiet hadde sett overvåkningsvideo fra hendelsen.

At han også har løyet om hendelsesforløpet, er noe som har kommet frem underveis som media har presset partilederen, gransket saken og stadig mer informasjon har kommet på bordet.

Les også: Kanskje Moxnes lider av kleptomani?

Den opprinnelige historien om at Moxnes «må ha tenkt at det var mine egne briller eller ikke tenkt i det hele tatt og lagt dem i lommen», begynner også å se særdeles tynn ut.

Ikke bare har det kommet frem at Moxnes faktisk ikke med en gang gav fra seg solbrillene til en vekter, men først innrømmet tyveriet etter å ha blitt ført til et rom av denne vekteren.

Det har også kommet frem at Moxnes ikke bare la dem på sin tralle for deretter å putte dem i lommen uten å tenke seg om eller å tro de var hans egne, slik han først opplyste.

Men han har derimot angivelig først åpnet glidelåsen, la dem i lommen, og så når han var godt utenfor butikken tok han av prislappen på designerbrillene for og å så legge disse brillene i sin egen bagasje, istedenfor å gå tilbake til butikken for å innrømme flausen og gjøre opp for seg.

Les også: Moxnes har endret historien – igjen: – Hæ? Brillene?

Selv om Moxnes enda har ledelsen i ryggen, er det hvert fall én fylkesleder som vil avgjøre saken om fortsatt tillit til partilederen på landsstyremøtet. Den forespørselen har per nå blitt avslått.

Bjørnar Moxnes har meldt fra om at han ikke har noen intensjon om å trekke seg som partileder, men samtidig erkjenner han at det til syvende og sist er partiet og medlemmene som bør bestemme om han har tillit eller ikke.

mest lest