Hva betyr «beige flagg»?

Avatar photo
Publisert 2. august 2023 | 18:48

Enda et fargekodet flagg brukes nå til å stemple potensielle partnere i sosiale medier. Emneknaggen #BeigeFlag har nesten 600 millioner visninger på TikTok.

Begrepet «rødt flagg» er kjent for de fleste. Det brukes om faresignal hos potensielle partnere man vil styre unna. «Grønne flagg» brukes om positive egenskaper eller trekk som kan indikere at vedkommende vil være en god partner.

Nå har et nytt flagg blitt tatt i bruk av de som forsøker å navigere datingmarkedet.

På TikTok brukes «beige flagg» for å beskrive oppsiktsvekkende atferd eller trekk som ikke er illevarslende, men heller ikke positivt.

Det som går igjen blant «beige flagg» er merkelig og sær atferd. Det er gjerne oppførsel som bryter samfunnets normer, men som samtidig ikke er sosialt uakseptabelt eller umoralsk.

Å dyppe oreo-kjeks i vann i stedet for melk kan være et beige flagg for noen. Andre reagerer på at partneren skrur på caps lock hver gang de skal skrive første bokstav i en ny setning. Noen forteller at de reagerer på at partneren fortsatt leker med lego i voksen alder, eller at partneren er redd for astronauter.

Andre bruker #BeigeFlagg emneknaggen til å skryte over hvor bra kjæresteforholdet deres er. Det gjør de ved å dele historier som er mer kjærlige enn merkelige.

En person skriver på TikTok at hennes partners beige flagg, er at han blir utolmodig på restauranter og hjelper betjeningen med å bære ut tallerkener:

En annen person beskriver kjærestens totale fravær av interesse som et beige flagg.

– Hvis jeg spør hvorfor bestevennen hans slo opp med kjæresten, så svarer han «jeg spurte ikke». Eller hvis søsteren hans har fått ny jobb, og jeg spør hvor hun jobber, så svarer han «har ikke peiling»:

– Kjæresten min nekter å skru mobilen på lydløs når vi legger oss, fordi han er redd det vil føre til at alarmen hans også blir lydløs. Jeg har sagt det til ham flere ganger at det ikke vil skje. Jeg har også skrudd mobilen hans på lydløs i hemmelighet, og han har våknet til alarmen. Men fortsatt nekter han å skru av lyden om kvelden, og jeg blir holdt våken hele natten av varslinger som tikker inn, er en kvinnes beige flagg:

mest lest