Rettsmedisiner: En 14 år gammel jentes død var selvmord etter hets på sosiale medier

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. oktober 2022 | 05:06

En rettsmedisiner i London har avgjort at en 14 år gammel jentes død i 2017 var et selvmord som følge av skadelige innlegg på sosiale medier.

Kjennelsen kom fredag ved avslutningen av en etterforskning av Molly Russells død for fem år siden, ifølge The Molly Rose Foundation (MRF) etablert i 14-åringens minne for å forhindre selvmord blant personer under 25 år, skriver Fox News.

Hennes død var «en handling av selvskading mens hun led av depresjon og de negative effektene av nettinnhold.», sa rettsmedisiner Andrew Walker fra London.

Walker sa at nettplattformer som Instagram og Pinterest «ikke er trygt og burde ikke vært tilgjengelig for et barn å bruke».

Kjennelsen var den første i sitt slag som plasserte direkte skyld for et barns offisielle død på sosiale medier.

Molly Rose Foundation
«Granskningen har vist veldig tydelig de betydelige farene sosiale medieplattformer som Instagram, Twitter og Pinterest presenterer i fravær av effektiv regulering,» sa MRF i en uttalelse fredag.

«Dette viser at hvis regjeringen og teknologiplattformer tar grep om problemene som er reist i etterforskningen, vil det ha en positiv effekt på ungdommens mentale velvære, som er hovedmålet for Molly Rose Foundation.» «For sosiale medier er det ville vestens æra over.»

«Det er alltid håp uansett hvor mørkt det virker», sa Mollys far, Ian Russell, fredag som et svar på kjennelsen.

En talskvinne for Meta, morselskapet for Facebook og Instagram, sa i en uttalelse etter konklusjonen at selskapet er forpliktet til å sikre at Instagram er en positiv opplevelse for alle, spesielt tenåringer og vil nøye vurdere rettsmedisinerens fulle rapport.

Støtt oss ved å abonnere på iNyheter

mest lest