Fortsatt snøkaos på Sørlandet: Truer med E18-grep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. januar 2024 | 08:00

Statens vegvesen ber folk i Agder unngå å kjøre bil onsdag. Snø, vind og kraftig snøfokk vil gjøre forholdene på veien svært krevende.

– Vi klarer imidlertid ikke å være alle steder hele tiden. Tirsdag ettermiddag og kveld har vi hatt hendelser på E18 mellom Kristiansand og Tvedestrand som har ført til blokkeringer, store forsinkelser og til dels langvarig stans i trafikken. Vi er bekymret for at det kan oppstå situasjoner som er utenfor vår kontroll, sier avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Hansen minner om alvorligheten i farevarslene fra Meteorologisk institutt om svært mye snø, sterk vind og kraftig snøfokk det neste døgnet.

– Kombinasjonen av disse forholdene påvirker framkommeligheten på veiene på en svært alvorlig måte – med svært vanskelige kjøreforhold og dårlig sikt. Forholdene forventes å bli verre i natt og utover i morgentimene onsdag, advarer han.

Statens vegvesen melder at det er urovekkende mange som er ute og kjører til tross for tydelige oppfordringer fra både Vegvesenet, og politiet.

– Derfor gjentar vi: La bilen stå hvis du ikke har prekære behov for å ferdes på veiene i Agder onsdag. Ikke sett deg selv eller andre i en vanskelig situasjon. Det vil ta lengre tid å få hjelp enn normalt. Og bidra til at veiene er åpne for de som har viktige funksjoner knyttet til liv og helse, oppfordrer Hansen.

I ytterste konsekvens kan Statens vegvesen bli nødt til å stenge hele eller deler av E18 gjennom Agder, legger han til.

Også andre steder i landet fortsetter snøværet å ramme trafikken. Tirsdag kveld kunngjorde Bane NOR at de, på grunn av værforholdene, har valgt å innstille togtrafikken på Sørlandsbanen mellom Oslo og Kristiansand.

– På grunn av de store snømengende, sterk vind og kulde, er det ikke lengre forsvarlig for oss å kjøre tog på strekningen, skriver togselskapet GoAhead i en pressemelding på sine nettsider.

Haukeli
Tirsdag kveld var det ventetid på opptil seks timer for å komme med i kolonne over Haukeli, ifølge NRK.

– Det blåser kraftig, og det er svært redusert sikt, sier Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen onsdag morgen til kanalen.

Fjellovergangene som er stengt onsdag morgen kan du sjekke her.

Over 5000 uten strøm på Sørlandet

Det viser oversikten til Glitre Nett.

Alle skolene i Kristiansand holder stengt.

Det bekrefter kommunalsjef for skole og SFO i Kristiansand Rune Heggdal til NRK.

mest lest