Sløseriombudsmannen runder 110k følgere: – Fascinerende

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. februar 2024 | 18:11

Det tok mange år før folk viste hvem han var, men i 2021 sto Are Søberg frem som mannen bak Facebook-gruppa Sløseriombudsmannen. Suksessen fortsetter og nå har han passert 110.000 følgere på Facebook.

Søberg (40) var aksjeforvalteren som drev satire og ironi over offentlig sløsing i det skjulte. Inspirasjonen var hentet fra en tilsvarende side i Sverige, og i 2015 var han i gang.

I 2019 fikk han et «gjennombrudd» med en post om kunstneren Vegard Vinge, som brukte rumpa til å male på scenen. 

Siden har det fortsatt. Nesten daglig finner Søberg, ofte etter tips fra følgeren sine, frem til eksempler på sløsing, som han legger ut med korte kommentarer.

Han har ergret på seg særlig kunstnere, noen som hevder de er mobbet.

I 2020 inngår kunsteren Morten Traavik «Sløseriombudsmannen», Are Søberg, om teaterstykket «Sløserikommisjonen». Heller ikke det blir godt mottatt blant kunstnerkollegaer.

Litt senere mister Traavik støtte fra Kulturrådet.

Den siste uken har Sløseriombudsmannen blant annet kommentert på saken der Bodøs søknad om å være europeisk kulturhovedstad har en prislapp på 300 millioner kroner.

Men «ingen» vet om det.

Han er heller ikke imponert over «22 norske rektorer, direktører og byråkrater fra forskjellige deler av staten har blitt flydd helt til Antarktis for å ‘skape økt engasjement rundt norsk forskning’.»

Are Søberg sier til iNyheter at han er kjempefornøyd med at følgerskaren fortsetter å vokse.

– Det er fascinerende å se at veksten ikke stopper, men det er fordi dette er et tema som blir mer og mer aktuelt. Jeg tror også journalister har blitt flinkere til å dekke slike saker, det er overveldende hvor mye jeg kunne ha delt.

mest lest