Voldsom brann etter doneangrep på raffineri i Volgograd

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 3. februar 2024 | 10:37

Natt til 3. februar rapporterte Russland igjen om et droneangrep i regionene Belgorod og Volgograd. Nedslaget resulterte i en storbrann på et oljeraffineri i Volgograd.

Det melder RBC-Ukraine med henvisning til Telegram-kanalen til Belgorod-regionens guvernør Vjatsjeslav Gladkov og russiske medier.

Hendelsen inntraff da en drone slo ned på oljeraffineriets område i Den røde armé-distriktet i Volgograd, noe som førte til en eksplosjon. Brannen spredte seg til 300 kvadratmeter, og de relevante tjenestene jobber på stedet for å slukke den.

Beredskapsdepartementet i Volgograd-regionen bekrefter at den operative vakttjenesten ved Senter for beredskapsledelse mottok en rapport om en brann i Den røde armé-distriktet i Volgograd. Brann- og redningsmannskapene fra Volgograds brann- og redningsgarnison arbeider på stedet, og det er ikke rapportert om noen omkomne eller skadde.

I Belgorod-regionen bekreftet guvernøren droneangrepet og opplyste at en drone av flytype angivelig ble eliminert av luftforsvarssystemer. Den lokale guvernøren, Oleksandr Gusev, uttalte at dronen ble registrert og eliminert av regulære luftvernmidler på vei inn mot Voronezj, uten tap av menneskeliv eller skader på bakken.

De ukrainske droneangrepene mot russiske raffinerier har blitt mer systematiske, og nylig har en drone angrepet et av de største oljeraffineriene i Jaroslavl. SBU-droner har også med hell angrepet oljeterminalen «Ust-Luga Oil», som behandler drivstoff som leveres til den russiske hæren.

mest lest