Carl I. Hagen hardt ut mot Den norske kirke: – De misbruker folks tro

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 3. mars 2024 | 10:53

Han klarer ikke å tro selv, men misunner de som gjør. Men Kirkens biskoper har han liten sans for.

– Når det gjelder Den norske kirke, så tror jeg ikke Gud vil være veldig tilfreds med bakkemannskapet, sier han i et intervju med Vårt Land.

Han har selv fått med seg et kristent verdigrunnlag fra barndommen og går jevnlig i kirken. Men han mener Dem norske kirken har «misforstått det kristne budskapet totalt».

– De blander seg inn i ren politikk, som ikke har noe med religion og en kirke å gjøre. De misbruker folks tro, sier Hagen (79).

Han peker på at det er mange medlemmer av kirken som er SV-ere, Rødt-velgere og Fremskrittspartivelgere. Disse som politisk er veldig uenig om mange saker, men har en felles tro.

– Da skal ikke deres tro bli tatt til inntekt for politiske standpunkter, som et bispemøte treffer.

Hagen trekker frem klimasaken.

– Biskopene i Norge har fattet veldig mye rare vedtak og blandet seg inn i ting de ikke har noe med. Biskopene er jo for eksempel klima-hysterikere. De går jo rundt og tror på den nye klimareligionen. De tror at CO2 har en negativ betydning for klimaet. Den livgivende gassen CO2, har da ikke noe negativ betydning for klima, sier han.

Når det gjelder sin egen tro, er Hagen mer redd for å ende dement som sin mor enn han er for døden. En periode tidlig på 2000-tallet besøkte Hagen en rekke små og store fri- og lavkirkelige menigheter rundt om i Norge.

Han la merke til hvor glade de var. Selv klarer han ikke å være overbevist.

– Min sunne fornuft sier at det er ikke noe liv etter døden. Min sunne fornuft sier at det er ikke noen Gud som har skapt verden. Men på en annen side har jeg av og til vært misunnelig på dem som har hatt en dyp personlig tro.

Hagen er så misfornøyd med kirken at han har vurdert å melde seg ut.

Men da er han redd for å ikke kunne gravlegges på Vestre gravlund.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

IQ-nivået i Vesten er synkende: Men hvorfor? (+)

mest lest