Abida Rajas eksmann tiltalt for voldtekter og familievold over mange år

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. juli 2023 | 09:01

Abida Raja har ventet i tre år på at saken hun anmeldte skulle avgjøres.

Politiet mener hun er utsatt for gjentatte overgrep i en periode på 22 år. Men eksmannen har hele tiden nektet straffskyld.

I boken Abida slapp i høst «Abida Raja. Frihetens øyeblikk» beskriver hun en svært vanskelig oppvekst som innebar å være på flukt fra familien, både fysisk og psykisk vold, og et ekteskap som var mot hennes vilje.

«På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger – men levde i en pakistansk familie og kjente ingen».

Abida er søsteren til Venstre-politikeren og tidligere statsråden Abid Raja.

Nå er eksmannen til Abida tiltalt for en rekke tilfeller av seksuelle overgrep og vold mot henne og deres fire felles barn i en periode på 22 år, skriver Nettavisen.

Ifølge avisen går det fram i tiltalen at politiet mener de seksuelle overgrepene skal ha skjedd ved en rekke ulike steder og at det skal ha blitt brukt vold når overgrepene skal ha skjedd. Raja skal også ifølge tiltalen ha fått revet av klærne og blitt slått i ansiktet.

Ifølge tiltalen skal han jevnlig ha slått henne på ulike steder på kroppen i tillegg til ansiktet. Han skal også ha brukt gjenstander som trestokk.

I boken skriver Abida at eksmannen brukte en stang til å slå de to eldste barna.

Rajas eksmann er i tillegg tiltalt for en rekke tilfeller av fysisk vold mot deres fire felles barn.

Mishandlingen skal ha pågått mot de ulike barna fra 1994 til 2015, altså i 21 år, skriver Nettavisen.

Eksmannen ble i desember 2015 dømt til 50 dagers ubetinget fengsel og til å betale 15.000 kroner i oppreisning til deres yngste datter i en voldssak.

Tiltalen ble beordret av statsadvokat Alvar Randa torsdag 29. juni.

mest lest