Vebjørn Selbekk om KrF: – Det ligger et vått ullteppe over hele partiet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. september 2022 | 11:12

Redaktør Vebjørn Selbekk mener neste stortingsvalg kan være kroken på døra for KrF.

På kort tid har tre ledere i partiorganisasjonen til Kristelig Folkeparti gitt seg i sine stillinger. Tidligere denne uken ble det kjent at pressesjef Tove Welle Haugland gir seg. Haugland hadde rollen som pressesjef i under ett år. Hennes sjef, generalsekretær Geir Morten Nilsen, sa opp i slutten av juli. For to uker siden fikk han følge av assisterende generalsekretær Elisabeth Løland, skriver ABC Nyheter.

Vebjørn Selbekk, som er redaktør i den kristne avisen Dagen, tror dette er et tegn på at partileder Olaug Bollestad håndplukker sine egne folk og at hun vil skape sitt KrF. Selbekk tror ikke at avgangene er tilfeldig.

Ved stortingsvalget i fjor fikk KrF 3,8 prosent av stemmene. Selbekk peker på at partiet ikke har klart å skape noe entusiasme.

– Det er ingen Bollestad-effekt å se. Hun er veldig stor på Instagram, og har et veldig utradisjonelt image som ingen KrF-leder har hatt tidligere. Men partiet har en kjempestor utfordring med å skape entusiasme. Det ligger et vått ullteppe over hele partiet, analyserer Selbekk.

Slik kan vi kutte 100 milliarder fra statsbudsjettet: – Velg en utdanning det er bruk for

mest lest