Frp reagerer sterkt på budsjettavtalen: – Vanlige folk får smuler

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. desember 2023 | 12:10

FrPs nestleder Hans Andreas Limi reagerer sterkt på budsjettavtalen mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

– SV og regjeringen bruker hele 10 av 18 milliarder på klimatiltak, mens vanlige folk får smuler. Dette budsjettet vil ikke løse den økonomiske krisen i folks privatøkonomi, sier Limi i en pressemelding.

– Regjeringen og SV øker klimaprosjekter med hele 10 milliarder, men avspiser barnefamiliene med en økning i barnetrygd på 200 kroner i måneden.

–SV har lenge vært sterkt kritiske til den såkalt «midlertidige» arbeidsgiveravgiften. Det ser vi ingenting til i dette budsjettet. Det kan nå bli enda vanskeligere for norske bedrifter i 2024.

–Fremskrittspartiets har foreslått kutt i matmoms og drivstoffavgifter, samt en bedre strømstøtteordning. Dette ville redusert inflasjonspresset og medført at en gjennomsnittlig student ville sittet igjen med over 18 000 kroner årlig, mens en helt vanlig tobarnsfamilie ville fått neste 25 000 mer å rutte med.

Limi er også kritisk til at Sv og regjeringen i for liten grad prioriterer kutt, og velger å bruke oljepenger og et «uspesifisert kutt» på hele 9 milliarder kroner.

– Dette er en totalt uansvarlig budsjettbehandling, og et kutt på hele 9 milliarder er «uspesifisert». Innbyggerne burde kunne forvente en mer seriøs behandling av landets statsbudsjett.

– SV og Regjeringens syntes ute av stand til å prioritere nødvendige kutt, men løser alle problemer med å øke skattene, bruke oljepenger, eller innføre «uspesifiserte kutt» på hele 9000 millioner kroner.

mest lest