Party i Dubai

KNK
Publisert 3. desember 2023 | 16:35

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Hvis du skulle samle verdenseliten en helg for å formidle behovet for forbrukskutt til resten av verden, hvilket sted ville du valgt?

Verdenseliten valgte Dubai, også kjent som Las Vegas på steroider. Blant de mange besøkende som mener at overforbruket må ta slutt, finner vi blant annet den britiske kongen, Charles den 3. Som representant for en familie som kanskje har forbrukt mer enn noen andre, kan det hevdes at han er den minst passende personen som tenkes kan til å formidle dette budskapet. 

En gang var avlatshandelen stor innenfor den katolske kirken, der pengene i kassen klang og sjelen sprang ut av skjærsilden. 

Nå er den katolske kirken nødt til å se lengselsfullt etter de tre norske trubadurene: statsminister Jonas Gahr Støre, utenriksminister Espen Barth Eide og klimaminister Andreas Bjelland Eriksen – som alle har ankommet Dubai.

Den norske staten har blitt rik på fossil energi, og disse pengene kan brukes til å kjøpe internasjonale karrierer for trioen den dagen de er ferdige med å vanstyre Norge.

I Dubai er norske penger derfor lett tilgjengelige. For eksempel har Jonas Gahr Støre lovet å bruke 1 milliard kroner på indonesiske regnskoger. Indonesia er kjent som et svært korrupt land, og de siste femti årene har landet mistet 72 prosent av regnskogen sin.

Ingen andre enn Norge ville vært så dumme som å gi så mye penger til et fattig og korrupt land for et formål som de ikke klarer å håndtere selv.

Men jo verre landene oppfører seg, desto viktigere er det for Norge å gi penger.

Ingen andre vil jo gjøre det. Denne milliarden er bare begynnelsen. Regjeringen vil også bidra med 270 millioner kroner til et fond for tap og skade, i tillegg til å investere 1 milliard dollar i batterier for utviklingsland. Og enda er ikke møtet over.

Hvis du lurer på hvorfor kronen er svak, trenger du bare se hvordan de tre trubadurene oppfører seg i Dubai. 

Alt er ille, men det vil bli verre.

Si hei til dagens forslagt fra  tidligere klimaminister og Høyre-mann Vidar Helgesen: Han ønsker en norsk statsgaranti på hele 200 milliarder kroner for investeringer i klimatiltak i fattige land. Han tror også naivt at en slik garanti aldri vil utløses.

Hva kan vel gå galt når man skal bygge solcelleanlegg, vindturbiner og batterifabrikker i Afrika? Ifølge Vidar Helgesen, nesten ingenting. Garantien vil aldri bli brukt, lover han. Vil han garantere selv, kanskje? Han ble for øvrig nylig utnevnt til FNs nye «havsjef».

Norske oljepenger redder ikke klimaet, men de sikrer altså personer som Vidar Helgesen høytstående stillinger.

Få dem ut. Det er alltids noe.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Hva var egentlig kjølhaling? (+)

mest lest