Mener USA bør angripe Russland

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. januar 2024 | 05:40

Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at USA bør angripe russiske styrker i Ukraina.

Det skriver Klassekampen.

– Skal du ha slutt på denne krigen, må du bruke muskler. Det viktige nå er at offensiven blir avsluttet, slik at Ukraina ikke blir lagt i grus. Putin og Zelenskyj er ikke villige til å forhandle om fred, det vil ikke skje. Om USA angriper russiske styrker inne i Ukraina, tror jeg de vil bli mer defensive, sier han til avisen.

Christian Tybring-Gjedde, som er utenrikspolitisk talsperson for Frp, frykter at Ukraina kan tape krigen.

Men stortingspolitikeren frykter ikke for atomkrig, men isteden tror han på muligheten for at USA kan utøve press på Russland for å fremme fredssamtaler. Han understreker betydningen av at USA i så fall handler selvstendig, og advarer mot de potensielt uforutsette konsekvensene av et kollektivt angrep fra NATO.

Han påpeker at et amerikansk militært engasjement ikke må skje med bakkestyrker.

– USA må engasjere seg unilateralt. Da vil de ha folkeretten på sin side, mener jeg. De kan bruke ubåter, skip og kryssermissiler for å angripe russiske styrker i Ukraina. Nå har USA fått henvendelser fra Ukraina om å få hjelp til å forsvare seg, og da mener jeg at USA kan angripe russiske styrker inne i Ukraina. Hvis det som har skjedd de siste dagene varer, så er krigen i en fase som ingen aner konturene av. Det er veldig farlig for Norge også, sier Tybring-Gjedde til Klassekampen.

mest lest