Mister samarbeid på grunn av Palestina-støtte

Avatar photo
Publisert 4. januar 2024 | 17:37

Influenserne Sophie Elise Isachsen, Tinashe Williamson og Kristin Gjelsvik har delt både bilder og videoer som viser ødeleggelsene i Gaza. De mener alle at dette har gått utover jobben deres.

På Instagram skriver Isachsen at hun er lei av at offentlige personer velger å ikke uttale seg om konflikten. Samtidig hevder hun at ytringene hennes går utover samarbeid med aktører, og at hun selv har mistet kommersielle samarbeid fordi hun selv har valgt å dele.

«Jeg vet man mister litt samarbeid av å uttale seg – jeg gjør jo det selv. Men hva betyr det, i det store bildet? Tjene noen kjappe kroner over empati? Vær så snill, speak up fordi dette skjer nå.» skriver hun på en Instagram-story.

Innlegget til Isachsen er blitt delt videre av Tinashe Williamson, som skriver at også hun har gått glipp av samarbeid på grunn av sitt engasjement:

«Også fått høre at jeg er ‘for politisk’ for noen samarbeid» skriver Williamson.

Kristin Gjelsvik har erfart det samme.

– Nå har det vært veldig laber respons, det kan jeg jo si, sier Gjelsvik til Nettavisen.

Hun legger til at responsen begynte å dabbe av etter hun begynte å dele innhold på sosiale medier om konflikten i Gaza.

– Noen annonsører og samarbeid har jeg mistet litt i siste liten, uten at det har kommet noen tydelig grunn for hvorfor det har skjedd. Det blir jo bare spekulasjon fra min side, men det er jo litt påfallende at det skjer i akkurat dette tidsrommet. Det var et veldig tydelig skille fra 7. oktober og utover, sier Gjelsvik.

Hun mener det fortsatt er mange samarbeid der ute, men at disse gjerne faller på profiler som ikke har delt noe om konflikten i midt-østen.

Gjelsvik sier hun vil være skeptisk til å samarbeide med partnere som ikke har vist interesse mens hun har engasjert seg for konflikten i Gaza.

– Det frister jo absolutt ikke å fortsette å samarbeide med aktører som bevisst velger å trekke samarbeid fordi de mener at du blir for engasjert i saker som dette. Da vil jeg heller finne andre samarbeidspartnere som gir rom for å kunne uttrykke meninger om viktige temaer, sier hun til Nettavisen.

Les også: SE: Angriper dommeren i rettsalen

Sophie Elise Isachsen skriver i et nytt innlegg at hun i fremtiden vil vurdere å dele hvem det er som har trukket seg på grunn av hennes delinger i sosiale medier.

«Kommer ikke til å nøle med å etter hvert nevne enhver samarbeidspartner som har trukket seg på grunn av Palestina. Det vil bli deres tap.» skriver Isachsen.

mest lest