FBI mener viruset stammer fra kinesisk laboratorium: Joe Biden snur og går da han får spørsmålet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. mars 2023 | 09:14

Stadig flere av USAs myndighetsorganer kommer nå ut og sier de tror viruset som forårsaket Covid-19 opprinnelig stammet fra laboratoriet i Wuhan i Kina. Det som tidligere ble stemplet som en «konspirasjonsteori» og kunne får deg kastet ut fra sosiale medier, er nå blitt «mainstream».

Mange millioner mennesker er døde og de økonomiske skadevirkningene enorme. Folk fikk ikke lov til å ta farvel med sine døende slektninger. Vi levde i isolasjon under streng nedstengning etter modell av det kineserne selv startet i Wuhan. Men Joe Biden vil ikke svare på om USA vil prøve å holde Kina ansvarlig eller få dem til å innrømme at viruset slapp ut ved et uhell.

FBI-direktør Christopher Wray er den siste i rekken som sier at COVID-19-pandemien sannsynligvis var forårsaket av en laboratorielekkasje i Wuhan, Kina.

– FBI har i lengre tid nå vurdert at opprinnelsen til pandemien mest sannsynlig er en potensiell laboratoriehendelse i Wuhan, sa Wray til Fox News i et intervju som ble sendt tirsdag. – Her snakker du om en potensiell lekkasje fra et kinesisk regjeringskontrollert laboratorium.

Dette var bakgrunn for at en reporter forsøkte å still Joe Biden et spørsmål da han var på vei ut av Det hvite hus for å ta av i et helikopter. Biden var på vei mot journalistene, slik han ofte gjør – for å kort svare på spørsmål. Men da han får høre hva spørsmålet er, snur han og går mot helikopteret uten å gi noe svar.

Det er Iris Tao fra NTD News som stiller spørsmålet: «Kommer du til å stille Kina til ansvar?». Biden hever armene i været og går videre.

Artikkelen fortsetter.

Biden vil kanskje ikke svare på spørsmålet, men i Kongressen begynner politikerne å røre på seg, skriver Fox News.

– Det har gått tre år siden Covid-19 snudde opp ned på livene våre og snakker fortsatt om grunnleggende ting som virusets opprinnelse. Det er uakseptabel, sa Mike Gallagher, R-Wis., som er leder av komiteen om Kina i Kongressen.

– Spørsmålet om hvordan pandemien startet er det viktigste spørsmålet i verden, og vi burde ikke kaste bort tiden med å vente på at kommunistpartiet i Kina plutselig skulle begynne å samarbeide med amerikanske myndigheter og åpne tilgang til Wuhan Institute of Virology, la han til.

Republikanerne vil nå prøve å tvinge Biden-administrasjonen til å avgradere relevante etterretningsrapporter om pandemien.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Etter 20 år i Norge ble utlendingens (35) permanente oppholdstillatelse trukket tilbake (+)

mest lest