Russlands ambassadør: Kreml vil svare på Ukrainas terrorhandling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. mai 2023 | 06:40

Russland vil svare på Ukrainas terrorhandling i form av et forsøk på droneangrep mot Kreml når de anser det som nødvendig, sier Russlands ambassadør til USA Anatolij Antonov.

– Hva ville amerikanerne gjort hvis en drone treffer Det hvite hus, Capitol eller Pentagon? Svaret er åpenbart for alle: straffen ville være tøff og uunngåelig, sa Antonov onsdag.

– Russland vil svare på den hensynsløse og arrogante terrorhandlingen. Den vil svare når den anser det som nødvendig. Den vil svare basert på vurderingene av trusselen Kiev har skapt for vårt lands lederskap, sa han, og la til at bemerkninger fra Washington-tjenestemenn er «forbausende kyniske og absurde», sier ambassadøren.

Vestens oppmuntring til Kievs motoffensiv vil bare føre til blodsutgytelse og ytterligere eskalering av konflikten, hevder Russlands viseutenriksminister Mikhail Galuzin i et intervju med den russiske avisen Izvestia som kom ut torsdag.

«Den hensynsløse og absolutt uansvarlige oversvømmelsen av Kiyv med avanserte vestlige våpen og oppmuntringen til planene om en motoffensiv vil bare føre til blodsutgytelse og ytterligere eskalering av konflikten. Vi vil advare Kiyv -regimet og dets vestlige sponsorer om uunngåelige beklagelige konsekvenser av sine planer,» sier han.

Ifølge diplomaten er Russlands væpnede styrker forberedt på enhver utvikling av situasjonen, og «verken Kiyv eller Vesten vil få noe utbytte».

mest lest