Eks-FrPer vil bli partileder for Norgesdemokratene: – Innvandrere må assimilere seg, eller reise hjem

Avatar photo
Publisert 4. mai 2024 | 18:47

Ellinor Birkeland mener Norgesdemokratene skal være det partiet Fremskrittspartiet ikke tør å være.

I en video på YouTube kunngjør hun sitt kandidatur som leder for Norgesdemokratene, etter å ha blitt nominert til vervet.

Hun forteller i videoen at ND sier klart og tydelig nei til innvandring, at vannmagasinene våre ikke skal tømmes til fordel for EU, og at lønningene må opp i en rekke yrker.

Til iNyheter sier Birkeland at hun mener partiet trenger en fornyet ledelse, og viser til dårlig oppslutning.

– Vi har gjort det alt for dårlig på målingene den siste tiden. Etter tre år med den sittende lederen har vi ikke sett den fremgangen vi trenger. Jeg tror fornyet ledelse kan hjelpe på. Det kan og være lurt å ha en kvinne blant topp tre. Jeg har ikke noe imot personene i ledelsen, men jeg tenker på hva som er best strategi for partiet, sier den ferske lederkandidaten.

– Hva ville du gjort annerledes som leder?

– Jeg ville hatt større fokus på saker som treffer folk flest i hverdagen. Matpriser, drivstoff, bokostnader, renter, strøm og høyere lønninger for de som tar vare på våre nære og kjære, sier Birkeland.

Hun mener partiets fokus den siste tiden har bommet helt.

– Jeg synes det er merkelig at vi fortsatt fokuserer på covid-19. Pandemien er over, og det er på tide å komme seg videre. I dag får vi ikke frem den gode politikken vi har på andre områder. Vi har bommet totalt med fokuset vårt den siste tiden.

– Det er også mye fokus på kriger i andre land. Jeg mener vi heller skal fokusere på utfordringene vi har her hjemme, og sette Norge først, sier hun til iNyheter.

Selv har Ellinor Birkeland erfaring som Frp-politiker. I flere perioder har hun sittet som folkevalgt i kommuner på Vestlandet, og totalt har hun mer enn 20 års fartstid i politikken.

Årsaken til at hun valgte å bytte parti, er at hun ikke opplever Fremskrittspartiet som tøffe nok.

– Jeg mener vi skal være det partiet Frp ikke tør å være. Vi skal si helt klart nei til innvandring. De som ikke vil assimilere seg, skal reise hjem, sier hun.

Birkeland mener og at vi må verne om norsk energiproduksjon, og ikke sende strømmen til Europa. Lønningene for lærere og sykepleiere skal opp, og studenter innenfor helse utdanninger skal bli lønnet når de er i praksis.

Landsmøtet til Norgesdemokratene finner sted 24. til 26. mai.

I dag er det Geir Ugland Jacobsen som er leder i partiet. Også han har bakgrunn fra FrP.

Til iNyheter skriver Jacobsen at han er kjent med at Birkeland vil forsøke å bli partileder, men at han ikke er kjent med at hun er blitt nominert til vervet.

– At andre av ulike årsaken har lyst å bli leder, regner jeg alltid med, skriver han i en SMS.

mest lest