Georgia vil forby «LHBT-propaganda»

Avatar photo
Publisert 4. juni 2024 | 18:50

Regjeringen i Georgia ønsker å beskytte mindreårige og familieverdier. Derfor vil de forby det de kaller «LHBT-propaganda».

Fremover skal ikke likekjønnet ekteskap anerkjennes, og bare heterofile vil få lov til å adoptere barn. Endring av kjønn ville være forbudt, og det samme vil enhver «medisinsk manipulasjon med det formål å endre kjønn,» ifølge Politico.

I tillegg vil skoler få forbud mot å gjøre tilgjengelig informasjon som angivelig «promoterer tilhørighet til det motsatte kjønn, relasjoner av samme kjønn eller incest.»

Kringkastere, annonsører og kinoer vil beordres til å redigere alt innhold som inneholder relasjoner av samme kjønn, uavhengig av tiltenkt alder på publikum, før sending.

Russland vedtok en lignende lov for litt over et tiår siden og forbød da promotering av «ikke-tradisjonelle» forhold overfor barn. I 2022 ble landets LHBT-lover ytterligere strammet inn.

Les også: Denne puben selger billig øl til heterofile i juni

Lovforslaget fra den georgianske regjeringen kommer kort tid etter at den kontroversielle agentloven trådte i kraft tross omfattende protester i landet. Eksperter anser loven som et skritt bort fra EU og nærmere Russland, noe også det seneste lovforslaget blir tolket som.

Ledelsen for det regjerende Georgian Dream-partiet har anklaget Vesten for å bruke ikke-statlige organisasjoner til å spre «LHBT-propaganda», iscenesette et kupp og dra landet inn i konflikt med Russland. Det skriver Politico tirsdag.

mest lest