Irans riksadvokat opplyser at landets moralpoliti er nedlagt, melder nyhetsbyrået AFP.
Iranere i eksil mener det er et knep for å få slutt på protestene, men tviler at det hjelper.
– Moralpolitiet har ikke noe å gjøre med det juridiske systemet og blir avskaffet, sa riksadvokat Mohammad Jafar Montazeri, som er sitert av det iranske statlige nyhetsbyrået ISNA.
Montazeri skal ha kommet med uttalelsen under deltakelsen på en religiøs konferanse lørdag kveld, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.
Politistyrken ble formelt opprettet i 2006.
Den noe spesielle politistyrken skulle sørge for anstendig oppførsel blant landets innbyggere og sikre at iranske kvinner overholder kleskodene bestemt av landets ledere.
I de islamske sharialovene står det at kvinner er forpliktet til å dekke til håret og bruke lange, løstsittende klær for å skjule figuren sin.
I Iran ble det lovfestet at kvinnene må bruke hodeplagg for å skjule håret i 1983. På fredag opplyste Montazeri at loven nå skal revurderes.
Les også: Nå koster en gjennomsnittlig norsk arbeider 855.000 kroner i året
– Både nasjonalforsamlingen og rettsvesenet jobber med dette, sa riksadvokat Mohammad Jafar Montazeri ifølge ISNA.
Hva som eventuelt skal endres i loven, gikk ikke Montazeri nærmere inn på.
Han er heller ikke veldig klar på tidsperspektivet når det gjelder nedleggelsen av moralpolitiet, som formelt ligger under innenriksdepartementet og egentlig utenfor riksadvokatens kontroll.
Hvor stor endringene blir for Irans befolkning, er foreløpig også uklart.
Fullt frislipp blir det neppe.
Store demonstrasjoner den siste tiden
Det har vært demonstrasjoner mot landets strenge kleskode for kvinner helt siden den iranske revolusjonen i 1979. Men i høst eksploderte det.
Siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i september har det vært større og større demonstrasjoner mot regimet.
Amini ble under et besøk i hovedstaden Tehran pågrepet for ikke å ha dekket til håret nok i henhold til de strenge klesreglene.
Demonstrasjonene får støtte
Demonstrantene har fått støtte av flere av landets mest kjente kulturpersonligheter og sportsprofiler. Flere av dem er nå fengslet. Andre har forlatt landet.
BBC skriver at huset til familien til den kvinnelige klatreren Elnaz Rekabi ble revet denne uken.
Hun skapte store overskrifter da hun under et internasjonalt mesterskap – mens protestene pågikk i hjemlandet – klatret uten hijab.
Også mer konservative grupper sluttet seg til protestene den siste tiden. Ønsket om regimeendring uttrykkes nå høylytt. Det kan være årsaken til at myndighetene nå signaliserer en viss oppmykning.
Presidenten åpen for fleksibilitet
I en uttalelse på statlig TV sa den svært konservative «hard-lineren» president Ebrahim Raisi at republikkens islamske fundament er befestet i grunnloven, men at måten man oppfyller grunnloven på kan være fleksibel.
I sommer bad Raisi alle landets myndighetsinstanser trappe opp innsatsen med å håndheve hodeplaggloven, for å sikre at den ble etterlevd.
Stor skepsis til regimet
Nupi-forskeren Sverre Lodgaard mener utspillene er tegn på at noe rører seg i regimet, men at det er vanskelig å vite hva det helt konkret vil resultere i.
– Man kan tenke seg at dette er en «overflatekrysning». At det kun er ment for å roe gemyttene, sier han til NRK.
Foreløpig er moralpolitiet bare suspendert inntil videre. Men det kan også tenkes at det er noe mer realitet i det, sier han.
– Jeg tror uansett ikke iranerne uten videre tar dette som en stor seier. De vil se først hva endringene innebærer. Skepsisen til regimet er der i aller høyeste grad fortsatt.
Lodgaard sier at det er heller ikke gitt hva den nye vurderingen av lovverket kommer til å ende opp med.
– Det er et stort konservativt flertall i nasjonalforsamlingen, og også rettsvesenet styres av de konservative, påpeker Lodgaard.