Ble kåret til Årets Osloborger av Aftenposten – nå støtter han Hamas

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. desember 2023 | 10:38

Det var i 2015 at Aftenposten nominerte Mohsan Raja (38) til Årets Osloborger fordi han ledet en gruppe natteravner på Tøyen. Det var avisens lesere som stemte han fram.

Ganske raskt etterpå kom kritikken, da det ble kjent at Raja hadde kommet med flere uttalleser om at homofili og at Israel burde utslettes.

På Facebook skrev Raja blant annet dette:

«Hva skjer med at folk har de homse fargene på sitt profil bilde?? Ha forhold med det samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA! Da kan ikke vi som muslimer vise vår støtte til noe Allah misliker sterkt.«

Aftenpostens sjefredaktør, som delte ut prisen til Raja, måtte senere beklage at de ikke hadde gjort en grundigere bakgrunnssjekk.

Men Raja fikk beholde prisen.

Nå er han ute og viser åpen støtte til Hamas.

– Vi kommere til å støtte Hamas åpenlyst framover. Jeg håper dere gjør det samme. Ikke vær redd for det. Ikke vær redd for noen, og vis deres støtte åpenlyst fordi det trenger dem. Det er veldig bra og motiverende for dem å få støtte fra folk i verden.

Men dette er ikke det eneste Raja har gjort seg bemerket med i det siste. På en Facebook-gruppe for norskpakistanere skal han ha trakassert flere kvinnelieg deltakere, og blanty annet sendt en lydmelding til en kvinne og kalt henne «bitch» og «jævla kjerring», skrev Utrop i september i år.

I mars i år ble Mohsan Raja arrestert i en demonstrasjon i Pakistan.

Nå er han altså på plass med støtte til terrororganisasjonen Hamas, som nylig drepte 1200 mennesker i Israel.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Kvinne tiltalt for flere samleier med fostersønn (+)

mest lest