Her kan du se de bannlyste Joe Rogan-episodene

Avatar photo
Publisert 5. januar 2023 | 14:58

Joe Rogan driver verdens mest populære podcast. I en tid hvor kansellerings-kultur herjer, har også den selverklærte forkjemperen for ytringsfrihet bøyet seg for mobben.

Rogans podcast er 13 år gammel. Han begynte å laste opp episodene sine på YouTube i 2009. Det fortsatte han med helt til september 2020.

Da ble podcasten eksklusivt tilgjengelig på Spotify, etter at Joe Rogan hadde signert en svimlende 2 milliarder kroners kontrakt med musikk-tjenesten som da skulle utgreine seg til podcast-verdenen.

Da Rogan annonserte overgangen til Spotify, påstod han selv at podcasten hans ikke ville endre seg. Hans kreative frihet skulle ikke begrenses, og han skulle få snakke med de gjestene han selv ønsket.

I februar 2021 innrømmet Rogan derimot at han ble informert om at Spotify ikke ville la han laste opp et utvalg av hans tidligere episoder.

– Der var noen få episoder de ikke ville ha på platformen sin, men jeg brydde meg ikke, sa Rogan på episode 1607 med Fahim Anwar.

42 episoder av Rogans podcast ble derfor fjernet i 2020. Dette var hovedsaklig episoder hvor Rogan hadde snakket med høyreorienterte og konservative profiler som Gavin McInnes, Milo Yiannopolous, Alex Jones, Stefan Molyneux, Eddie Bravo, Sargon of Akkad, Owen Benjamin, Kyle Kulinski, Gad Saad, of flere.

Gavin McInnes er blant de som har stilt seg uforstående til at hans samtaler med Rogan skal slettes fra jordens overflate.

– De meningene jeg innehar som anses for å være kontroversielle i dag var helt vanlige meninger både for høyrefolk og venstrefolk for ti år siden, har McInnes sagt på sin egen podcast i nyere tid.

Gavin McInnes er en av profilene Rogan har høstet mye kritikk for å ha invitert på sin podcast. Her er McInnes avbildet fra Joe Rogans podcast episode 710 som har blitt slettet fra Spotify og YouTube. Foto: Skjermdump.

McInnes og de andre gjestene som Spotify mener er for kontroversielle til at de kan lyttes til, har blitt populære for å uttale seg på områder som innvandring, rasisme, transkjønn, homofobi, kjønnsforskjeller, multikultur, økonomisk politikk, og mye mer.

Flere ansatte hos Spotify skal også ha truet med streik hvis de ikke fikk redaksjonell kontroll over Rogans podcast, meldte Digital Music News i 2020.

Les også: Lillestøl & Lurås kommenterer: Spådommer for 2023, SVs neste leder, iNyheter kjøper Resett

Ytterlige 70 episoder ble slettet i februar 2022 etter en video gikk viralt på Twitter hvor man kunne se en samling av klipp fra gamle podcast episoder hvor Rogan sier ordet «nigger».

Rogan brukte riktig nok ordet for å sitere andre, og i diskusjoner om selve ordet. Rogan brukte ikke ordet på en nedsettende måte. Likevel kom Rogan ut med en unnskyldning på sosiale medier, og fikk mange gamle episoder fjernet.

I skrivende stund er 113 episoder av Rogans podcast borte. Disse er ikke å finne på verken YouTube eller Spotify.

En rekke musikere har boikottet Spotify ettersom de var misfornøyde med at platformen lot Joe Rogan dele enkelte samtaler hvor covid-19 og vaksiner var tema. I ettertid har Spotify festet merkelapper på enkelte av Rogans podcaster hvor lytterne kan få mer informasjon om pandemien og vaksiner. Rogan har selv beklaget seg og lovet mer balanse i hans dekning av covid-19 og vaksiner.

I dag er det heldigvis mulig å både se og laste ned de manglende episodene ved å trykke her, takket være fans som har lastet ned og tatt vare på de bannlyste episodene før de ble fjernet.

Du kan også se en total oversikt over de manglende Rogan-episodene ved å trykke her.

Lader opp huset med bilbatterier for å få billigere strøm

mest lest