AOC etterfulgt av pro-palestinere: – Dere hjelper ingen

Avatar photo
Publisert 5. mars 2024 | 15:02

En gruppe pro-palestinske aktivister fulgte etter den kontroversielle amerikanske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez (D) da hun og hennes forlovede var på vei ut av en kinosal i New York nylig.

Demonstrantene filmet Ocasio-Cortez (AOC) mens de forsøkte å få henne til å stemple Israels krigføring i Gaza som et folkemord.

Politikeren blir tydelig frustrert av de pågående og høylytte aktivistene.

– Det er ikke greit å følge etter meg på denne måten, sier Ocasio-Cortez, som selv har sagt ved en tidligere anledning at hensikten med demonstrasjoner er å gjøre folk ukomfortable.

De pro-palestinske aktivistene filmet konfrontasjonen med AOC. Du kan se opptaket her:

AOC sier i opptakekt at anklagene fra aktivistene er feil, og hun insisterer flere ganger på at de lyver med vitende vilje.

– Jeg har allerede sagt det dere vil høre. Dere filmer meg bare for å lage klipp som er tatt ut av kontekst.

– Det er «fucked up» det dere driver med. Det dere gjør hjelper på ingen måte de menneskene som lider i Gaza, roper AOC til kameraet.

Ifølge The Guardian har Ocasio-Cortez flere ganger nektet å stemple Israels krigføring som et folkemord.

I desember 2020, skrev den venstreorienterte demokraten på X at «hele poenget» med demonstrasjoner er å gjøre folk ukomfortable.

– De som er kritisk til aktivister forstår ikke at de har lenge forsøkt å bruke høflig språk. Men dette er for lett å ignorere. Det er først når man gjør folk ukomfortable at man får fremgang i det man kjemper for, skriver hun.

mest lest