Trump vant i Nord-Dakota

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. mars 2024 | 05:37

Donald Trump vant presidentkandidat-nominasjonene til det republikanske partiet i Nord-Dakota mandag, ifølge Edison Research.

I Nord-Dakota vant Trump lett over Nikki Haley, som er hans siste gjenværende rival for den republikanske presidentnominasjonen, og sikret seg dermed 29 delegater.

Ifølge Reuters forventes det atTrump vil dominere valgene tirsdag, når 15 stater og ett amerikansk territorium stemmer, kjent som «supertirsdag».

Søndag vant den tidligere FN-ambassadøren Nikki Haley sin første nominasjon i Washington D.C.-primærvalget. Trump har seiret i samtlige andre delstater som har avholdt nominasjonsvalg, og det forventes at han vil fortsette å vinne nesten alle de gjenværende valgene.

Seieren kommer etter hvert som Trumps kampanje i stor grad har skiftet oppmerksomheten mot valget i desember og en nesten sikker gjentakelse av 2020 valget mot president Biden.

Trumps kampanje fortalte Fox News at primærvalget er «over». «Vårt fokus er nå rettet mot Joe Biden og det generelle valget.»

mest lest