Benådet etter 20 år i fengsel for drapet på sine fire barn

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. juni 2023 | 07:13

En australsk kvinne som ble fengselsdømt for å ha drept sine fire barn, er benådet og løslatt. Ny forskning styrket hennes forklaringen om at barna døde av naturlige årsaker.

Kathleen Megan Folbigg ble dømt i 2003 for drapet på sine tre barn og uaktsomt drap på hennes fjerde. Folbigg fastholdt sin uskyld og sa at barna hadde dødd av naturlige årsaker, skriver Reuters.

En første undersøkelse i 2019 fant at bevisene styrket Folbiggs skyld. En annen granskning ledet av tidligere høyesterettsjustitiarius Thomas Bathurst reviderte imidlertid dommene hennes i 2022 etter at nye bevis antydet at to av barna hadde en genetisk mutasjon som kunne ha forårsaket deres død.

Statsadvokaten i New South Wales, Michael Daley, benådet Folbigg mandag etter at  funn fra granskningen fant rimelig tvil for hver domfellelse.

– Resultatet i dag er en bekreftelse på at vårt rettssystem er i stand til å levere rettferdighet, og viser at rettsstaten er en viktig understøttelse av vårt demokratiske system, sier Daley.

– Gitt alt som har skjedd de siste 20 årene, er det umulig å ikke føle sympati for Kathleen og Craig Folbigg.

I et notat til justisministeren sa Bathurst at det var en rimelig mulighet for at tre av barna døde av naturlige årsaker, to på grunn av en genetisk mutasjon kjent som CALM2-G114R og en på grunn av en underliggende nevrogen lidelse.

mest lest