AfD-politiker angrepet med kniv

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. juni 2024 | 10:33

En politiker for partiet AfD ble sent tirsdag kveld angrepet med kniv Mannheim i Tyskland.

Det melder nyhetsbyrået DPA og flere tyske medier.

Hendelsen fant sted klokken 22.45, ifølge opplysninger fra AfD’s kretsforbund. Politiet i Mannheim bekreftet onsdag morgen at det hadde vært en politioperasjon, og lovet mer informasjon senere på formiddagen. Det skal dreie seg om en kandidat til kommunestyret.

AfD-kandidaten skal ha oppdaget en person som rev ned partiplakater, og da han konfronterte denne personen, ble han angrepet og påført knivskader. Kandidaten ble fraktet til sykehus, hvor han ble behandlet for kutt, men er ikke alvorlig skadet. Politiet arresterte gjerningspersonen på stedet.

AfD hevdet at angrepet ble utført av en venstreekstremist, men dette har ennå ikke blitt bekreftet av offisielle kilder. «Vi er sjokkerte og opprørte,» sa AfD’s landsleder Markus Frohnmaier i en uttalelse.

Minner om dødelig angrep i Mannheim

Hendelsen har vakt minner om et nylig dødelig knivangrep i Mannheim. Fredag den 31. mai trakk en 25 år gammel mann med afghansk statsborgerskap en kniv under en demonstrasjon arrangert av den islamkritiske bevegelsen Pax Europa (BPE). Seks personer ble skadet, inkludert en politimann som senere døde av skadene. Angriperen ble stoppet av skudd fra en annen politibetjent.

Du kan se videoen ved å trykke her. Vi advarer mot sterke bilder.

På grunn av denne hendelsen er oppmerksomheten i tysk politikk stor. Generaladvokaten har overtatt etterforskningen, og håper å få ytterligere innsikt i motivet gjennom analyser av beslaglagte data fra gjerningsmannens bolig i Heppenheim, Hessen. Gjerningsmannen har foreløpig ikke vært i stand til å forklare seg på grunn av helsetilstanden.

Les også: Knivangrepet i Tyskland: Ble feil mann lagt i bakken?

AfD’s ledelse har uttrykt stor bekymring over angrepet på deres kandidat og krever grundig etterforskning. Samtidig har knivangrepet på BPE-demonstrasjonen ført til økt politisk oppmerksomhet og solidaritet med de berørte. Myndighetene jobber nå med å sikre tryggheten i området og forhindre ytterligere voldelige hendelser.

mest lest