Stein Erik Hagen (67), kjent som Norges tidligere rikeste mann takket være sitt massive imperium innen matvarer som leverpostei og pizza gjennom Orkla, har kunngjort at han planlegger å flytte til Sveits.
I et intervju med Dagens Næringsliv avslørte Hagen sine planer om å følge etter familien til Sveits.
– Og nå skal også min ekskone flytte til Sveits. Mine ni barnebarn bor i utlandet. Mitt tiende barnebarn er på vei og blir født i Sveits. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli litt ensom her i Norge. Jeg skulle gjerne hatt familien litt nærmere, sier Hagen til avisen.
Til tross for spekulasjoner om skattemessige årsaker, avkreftet Hagen dette som grunnlag for flyttingen.
– Skatt er faktisk ikke så viktig for meg, jeg har ikke så stor formue, uttalte han. «Det er hvor du har livsinteresser som avgjør hvor du skatter til.»
Hagen og hans familie har allerede sikret seg en stor leilighet nær barna Caroline og Carl Erik, som bor utenfor Zürich. Flyttingen vil skje gradvis.
– Det har ingen hast. Bendik må få halvannet år til å gjøre ferdig doktorgraden sin. Så er han også fri til å flytte. Han vil sikkert bli etterspurt som lege i Sveits, sier Hagen og viser til kjæresten som er hjertelege og tar en doktorgrad på Rikshospitalet om koronavaksinens innvirkning på hjertesykdommer.
Selv om Hagens eget familieselskap, Canica, har hovedkontor i Zürich, vil hovedkontoret for Orkla forbli i Norge.
– Det kommer til å fortsatt være masse møtevirksomhet og representasjon i Norge, så jeg må ha en smoking hengende både i Norge og Sveits, bemerket Hagen.
Hagen ønsker å beholde eiendommene sine i Norge, inkludert villaen i Holmenkollåsen og sjøhyttene i Kragerø.
– Jeg vil gjerne beholde villaen og sjøhyttene mine her. Norge og Sveits får krangle om hvem jeg skal skatte til. Jeg bryr meg ikke om det, konkluderte han.
Med en imponerende formue og en rikholdig karriere i norsk næringsliv bak seg, ser det ut til at Stein Erik Hagen nå ser frem til å tilbringe mer tid sammen med familien i Sveits, samtidig som hans forretningsspor i Norge fortsatt vil være betydelig til stede.