Løsnet skudd mot småbarnsfamilie  – politiet prioriterte en heisbrann

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. august 2023 | 07:35

En småbarnsfamilie fikk en svært dramatisk opplevelse da de skulle gå en tur med spedbarnet deres utenfor Andenes i Nordland tirsdag kveld.

Først etter 3,5 timer kom politiet etter at familien fra Andøy kommune ble beskutt av en mann med luftpistol.

Familien er rystet etter hendelsen som skjedde da samboerparet kom gående i et boligfelt utenfor Andenes i Nordland, og en dør plutselig gikk opp og en mann med pistol kommer ut og sikter på familien.

Barnefaren forteller til NRK at han først trodde det hele var en dårlig spøk, og ventet at noen skulle hoppe frem med mobilkamera.

– Men plutselig fyrte han av skudd mot oss, som traff like bak der vi sto, sier han til kanalen.

– Det mest skremmende var at før han trykte av, så visste ikke vi at det var et luftvåpen. Det så ut som en helt vanlig pistol. Men sannsynligvis var det et gassdrevet luftvåpen, fortsetter barnefaren.

Mannen som avfyrte skuddene forsvant så inn i huset, og samboerparet med barnevognen, la på sprang.

– På vei bort, kom han ut på baksiden av huset. Denne gangen siktet og skjøt han etter barnefaren, som løp unna med barnevognen mens han så godt han kunne prøvde å beskytte barnet med kroppen sin, forteller småbarnsmoren til NRK.

Da paret endelig kom seg til besteforeldrenes bolig, ble politiet kontaktet.

Men det tok hele 3,5 timer før politiet dukket opp med to biler og en ambulanse.

Samboerparet som satt hjemme med låste dører og ikke turte å legge seg, stille nå spørsmål ved politiets beredskap i Vesterålen.

– Det fungerer åpenbart ikke i det hele tatt, sier de oppgitt.

Personen som avfyrte skudd mot familien ble anmeldt, men det er ikke foretatt noen pågripelse.

Tor Håvard Bentzen, som er politistasjonssjef i Sortland, forteller til NRK at det er behov for å evaluere hendelsen, og sier at de burde rykket ut med en gang.

– I og med at situasjonen hadde løst seg, og at det var et luftvåpen, så var vurderingen at dette kunne vente opp mot andre oppdrag som pågår. Men i ettertid ser vi at dette må vi evaluere, sier Bentzen.

Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til en brann i en heis på Åse sør på Andøya. Dette oppdraget ble prioritert hos politiet, fremfor å rykke ut til skytingen med luftvåpen.

mest lest